Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Melbourne VZ/WL People: I cannot be the only one who's noticed this?

WL2005HBD

New Member
Joined
Aug 12, 2012
Messages
267
Reaction score
3
Points
0
Location
VIC
Members Ride
2005 WL Statesman HBD
Hey everyone,

This has now happened 4 times in a row, too weird to be a coincidence, and I was wondering if any other VZ/WL owners with ESP/ABS can test or vouch for this.

Alright, here's the story.

Every time I drive down Brunton Avenue where the T intersection is with Punt Rd (Richmond), if I'm sitting in the far right lane at the lights to turn right (toward South Yarra) just before the rail bridge, as soon as my speedo gets to 0 and I come to a stop, instantly my dash goes nuts with 'ABS fail' then 'ESP fail'. The moment I drive off, it disappears. Never happened before, does not happen anywhere else.
I'm thinking maybe something at Richmond station is interfering with the computer in the car, or the ABS module.
It happens every time without fail at that one particular spot.

Anyone else noticed this, or maybe can detour and try it and see if it happens to them? It's really weird and has me clueless as to what it is?

I've attached a map FYI:





Thanks
 

Kinng

CrippleFK
Joined
Mar 31, 2013
Messages
172
Reaction score
0
Points
16
Age
30
Location
Straya ~ QLD
Members Ride
VE Series 2 SV6
Maybe, just maybe, Richard is right :p

Try get hold of another ECU?

Kinng
 

Auzziephoenix

Typical P Plater
Joined
Jul 28, 2009
Messages
79
Reaction score
0
Points
6
Location
Melbourne
Members Ride
Shanghai VZ Calais
There is a Bordello there.. i think your car wants you to pull over mate!

I've had the ABS fault go off when i start the car, bought a new battery and it hasn't happened since.
The ESP fault I've had once or twice at random times in different circumstances. Have had the car scanned and it checked out fine so i have no idea.
 

Kinng

CrippleFK
Joined
Mar 31, 2013
Messages
172
Reaction score
0
Points
16
Age
30
Location
Straya ~ QLD
Members Ride
VE Series 2 SV6
Actually, true, try with another battery.

Kinng
 

franklinfrog

Member
Joined
Oct 6, 2009
Messages
581
Reaction score
5
Points
18
Location
Brisbane
Website
www.cheapbrisbanebikes.com
Members Ride
VY SS Wagon 5.7 Auto Wikid Postie Bike
This could also be alternator putting out too much current, regulator stuffed. If alternator and battery ok, then could be ABS module.

Surely it happens elsewhere? Or only ever at this exact intersection in that exact lane? You'll probably find it'll start getting worse at other intersections...... I doubt an outside force could interfere with computer, never heard of it anyway! Maybe just stick to the left lane to avoid being vaporised........
 

lmoengnr

Well-Known Member
Joined
Jan 15, 2012
Messages
3,312
Reaction score
2,089
Points
113
Location
Sunbury Vic.
Members Ride
MY12.5 Maloo R8, MY12 Redline ute, Magnum 224
Had any electrical mods carried out? Aftermarket audio system?

Sounds as though some critical wiring has lost its 'shield'.
 

WL2005HBD

New Member
Joined
Aug 12, 2012
Messages
267
Reaction score
3
Points
0
Location
VIC
Members Ride
2005 WL Statesman HBD
I don't think there's anything wrong with the car though,
Im gonna deliberately drive past that spot again tonight, I'll let you know if it happens again.
 

holdenvtman1123

Improvise Adapt Overcome
Joined
Sep 13, 2008
Messages
354
Reaction score
2
Points
18
Location
Broken Hill NSW
Website
www.google.com.au
Members Ride
VZ Adventra LX6 2006 3.6L
perhaps the car reaches the same temperature at the same place everyday on his way around there.
 
Top