Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Modifying t5 loom to suit getrag gearbox

Discussion in 'Mace Engineering' started by Stevo26, Mar 13, 2019.

  1. Stevo26

    Stevo26 New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Jan 25, 2019
    Location:
    Townsville
    Members Ride:
    Vs commodore ute
    Anyone out there in commodore land modified a t5 loom to suit a getrag gearbox? Just bought a vs ute and noticed the speedo and reverse lights don’t work,after look under the ute I noticed that it has a getrag box in it and none of the connections match. Will i need to change the computer or could just replace the chip in it to suit the box?
     
  2. losh1971

    losh1971 Well-Known Member

    Messages:
    4,746
    Likes Received:
    1,113
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Jan 17, 2010
    Location:
    North Tas
    Members Ride:
    VR Ute V6
    Do you have a T5 loom and T5 PCM? You could probably sell those for more than the cost of a Getrag loom and PCM as they are fairly rare.
     
  3. Stevo26

    Stevo26 New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Jan 25, 2019
    Location:
    Townsville
    Members Ride:
    Vs commodore ute
    Thaks for the reply, but i would just like to get everything working with out to much of a stuff around or is that my only option to change the computer and loom
     
  4. losh1971

    losh1971 Well-Known Member

    Messages:
    4,746
    Likes Received:
    1,113
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Jan 17, 2010
    Location:
    North Tas
    Members Ride:
    VR Ute V6
    T5 run a different PCM. I will tag @EYY he knows a lot about conversions and stuff around the T5.
     
  5. Stevo26

    Stevo26 New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Jan 25, 2019
    Location:
    Townsville
    Members Ride:
    Vs commodore ute
    Cheers mate
     
  6. EYY

    EYY Well-Known Member

    Messages:
    4,393
    Likes Received:
    724
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Mar 6, 2011
    Location:
    Vic
    Members Ride:
    VS Statesman
    I did the getrag conversion in my vs. You can just use a vs v6 auto loom and computer, and have a memcal burnt to suit. If you're fussy you can remove the auto wiring, but otherwise you can just tuck it up out of the way like I did.

    As for reverse/safety switch wiring, it's just a matter of bridging the wires for the safety switch and running reverse wiring down to the switch on the transmission.

    The T5 computer won't work because the t5 and getrag both put out different VSS signal types.
     
  7. MACE

    MACE Well-Known Member

    Messages:
    3,105
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Mar 30, 2008
    Hi there,

    Thank you for your enquiry.

    You need to modify the loom and run an auto computer with Getrag tune.

    If you have any other questions, please do not hesitate to ask.

    Kind regards,
    Michael
     

Share This Page