Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

My 2000 Vt Calais missing when under load.

Nigel07

New Member
Joined
Mar 4, 2019
Messages
3
Reaction score
1
Points
1
Age
40
Location
Gold coast
Members Ride
Vt Calais supercharged
my 2000 Vt Calais runs fine for about 20min when cold then when under load it starts missing. Have put new leads and plugs and still doing it... also just noticed when In park and rev engine to around 4000-5000 rpm the traction control off and low traction light flash and makes a beeping sound.. what would cause these problems. thanks....
 
Last edited:

krusing

Well-Known Member
Joined
Jun 21, 2014
Messages
2,938
Reaction score
1,435
Points
113
Location
Melbourne Bayside 3193
Members Ride
2002 VY L67 Calais Sedan, 2012 VE L77 Calais Wagon
Have you extracted any codes out of it ?
If not, I recon that would be your best option as a starting point.
Does sound like a Vacuum leak, as the Super6's have a few vacuum hoses than the standard L36's.
 

Nigel07

New Member
Joined
Mar 4, 2019
Messages
3
Reaction score
1
Points
1
Age
40
Location
Gold coast
Members Ride
Vt Calais supercharged
Haven’t done codes as no engine light on. Is it worth checking anyway.. I will check vacuum hoses 2day.. thanks
 

greenacc

Searching for the billion
Joined
Jul 13, 2008
Messages
5,931
Reaction score
1,458
Points
113
Location
Sydney
Members Ride
VE Berlina
Check anyway not all codes switch the engine light on.
 

oska

Active Member
Joined
Oct 14, 2010
Messages
815
Reaction score
46
Points
28
Location
melbourne
Members Ride
vx custom 600RR
if you're trying to rev it before it reaches operating temp, the rev limiter @4500 kicks in
 

Nic's VT

New Member
Joined
Apr 5, 2019
Messages
9
Reaction score
1
Points
3
Age
46
Location
Christchurch
Members Ride
VT Calais Supercharged
Mine was doing this so I replaced the coils as well as plugs and leads. Hasn't done it under load since. I do now have a miss at idle however.
 

Nigel07

New Member
Joined
Mar 4, 2019
Messages
3
Reaction score
1
Points
1
Age
40
Location
Gold coast
Members Ride
Vt Calais supercharged
Finally found the problem.. Needed new dfi module and replaced coils as well. Runs like a dream now..
 
Top