Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

My brake lights stay on

Iroam 187

New Member
Joined
Jul 1, 2019
Messages
3
Reaction score
0
Points
1
Age
36
Location
Gold Coast
Members Ride
've commodore
My brake lights won't turn off they both blew 2 weeks ago I changed them both they worked fine then I noticed the other day that one didn't work I checked it,it was fine I checked the fuse an that was blown I put a new one in the brake lights lit up but won't turn off what's up with that?
 

Fu Manchu

Donating Member
Joined
Mar 18, 2006
Messages
8,488
Reaction score
5,975
Points
113
Location
WA.
Members Ride
Slug powered VZ, Cross 8 VZ, VE Calais & ya mum.
There is a short somewhere.
Might be a faulty globe or a more serious issue with the wiring.

Another simple check (though unlikely cause) is the brake switch on the peddle assembly. It might need adjusting (provided they are adjustable on a VE)
 

Iroam 187

New Member
Joined
Jul 1, 2019
Messages
3
Reaction score
0
Points
1
Age
36
Location
Gold Coast
Members Ride
've commodore
Howz it mate thanks for the input I had a auto electrician have a look he reckons it was a faulty brake switch,he put a new one in now he saying the car won't learn it might be a fault with the bcm
 

SV6WGN

Member
Joined
Oct 30, 2016
Messages
34
Reaction score
14
Points
8
Age
40
Location
New Zealand
Members Ride
SV6 SPORTWAGON
This is 100% the brake pedal switch! I had the same issue, to the point the gearbox was down shifting at odd times and the cruize control wouldnt work... locate the switch on the pedal... loosen the mounting screws get someone to depress the pedal then tighten the screws up while the pressure is on the pedal. If that doesnt work your switch will probably need replacing...
 

Iroam 187

New Member
Joined
Jul 1, 2019
Messages
3
Reaction score
0
Points
1
Age
36
Location
Gold Coast
Members Ride
've commodore
Cheers will try that fingers crossed don't really won't to take it to holden
 

Shane 3.0

New Member
Joined
Jan 21, 2017
Messages
17
Reaction score
2
Points
3
Age
51
Location
Central Coast
Members Ride
Omega sportswagon s2
Had this happen to mine recently, I went into the service mode was putting out 17 v at battery, new alternator put in , still didn’t fix brake light issue though but found the left brake/light element touching and causing a short, easy fix.
 

Fu Manchu

Donating Member
Joined
Mar 18, 2006
Messages
8,488
Reaction score
5,975
Points
113
Location
WA.
Members Ride
Slug powered VZ, Cross 8 VZ, VE Calais & ya mum.
Remove both globes and check if there’s current with no globes.
A simple check to find if the globes are the problem.

Adjust the switch as sv6wagon said.
 
Top