Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

No indicators or hazard switch indicating

Discussion in 'VT - VX Holden Commodore (1997 - 2002)' started by 93v8berlinaHSV, Mar 20, 2013.

  1. 93v8berlinaHSV

    93v8berlinaHSV Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Joined:
    Feb 19, 2013
    Location:
    adelaide
    Members Ride:
    vr berlina
    Hey guys here's a good one,
    I have a vt commodore i have checked all the fuses and they seem to be fine. It is missing the flasher relay in the cabin so I replaced it with the power windows relay which works and still no indicators. It was also missing the fog or Parker lamp replay I am cant remember under the bonnet and I did the same thing I switched it with a non essential relay that had nothing to do with the indicators and still nothing. So is there a common problem that stops the indicators from working.
     
  2. mpower

    mpower Well-Known Member

    Messages:
    3,230
    Likes Received:
    245
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Jan 22, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    V2 CV8 Monaro and VXII Clubsport
    Are you sure you are reading what relay is what correctly, you can't just have missing flasher relays....
     
  3. GothicKidd

    GothicKidd ლ(ಠ益ಠლ

    Messages:
    939
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Dec 5, 2010
    Location:
    South Australia
    Members Ride:
    VR S2 Exec
    Your hazard switch may be rooted...
     
  4. 93v8berlinaHSV

    93v8berlinaHSV Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Joined:
    Feb 19, 2013
    Location:
    adelaide
    Members Ride:
    vr berlina
    I will have to check the switch, I double checked the missing relay and it definitely does not have a flasher relay also
     
  5. Nut Kracker

    Nut Kracker Kamikraze

    Messages:
    4,739
    Likes Received:
    103
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Oct 18, 2012
    Location:
    Echuca Vic.
    Members Ride:
    VT SS 304ci (195i)
    You can't just replace the flasher relay with a standard 4 pin relay, it wont work. It has to be the relay that makes the indicators work (flash on and off). It has to be the proper 3 pin flasher relay.
    There is NO other relay in the indicator/hazard circuit. Just the flasher relay, the Hazard warning fuse and the Turn signal fuse.
     
  6. 93v8berlinaHSV

    93v8berlinaHSV Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Joined:
    Feb 19, 2013
    Location:
    adelaide
    Members Ride:
    vr berlina
    I'm a dumbass :( but thanks for the info I will check the hazard and get the appropriate relays from a wrecker or super cheap if they have them.
     
  7. st3r3otyp3

    st3r3otyp3 Donating Member

    Messages:
    2,000
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    38
    Joined:
    Feb 13, 2008
    Location:
    WA bruz
    Members Ride:
    VX HSV VX SS
    +1 Hazard switch it happened to my VRSS when I had it.
     
  8. jughead1

    jughead1 New Member

    Messages:
    177
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jun 24, 2011
    Location:
    Central Coast
    Members Ride:
    VX Commodore Executive
    Supercheap sell the correct indicator relay for around $38.

    On ebay they are around $27.

    Cheers

    JG
     
  9. Sikkinixx

    Sikkinixx Ford Traitor :(

    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Sep 22, 2013
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VTII Calais
    Working on that basis, I have a VZ wagon I've just repaired. My indicators work perfectly, but I have no hazard or lock lights. I've noticed the relay for hazard lights (GMB) is missing and unsure what the relay should look like .Is it just another flasher relay ?
     
  10. Nut Kracker

    Nut Kracker Kamikraze

    Messages:
    4,739
    Likes Received:
    103
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Oct 18, 2012
    Location:
    Echuca Vic.
    Members Ride:
    VT SS 304ci (195i)
    The VZ models have a hazards fuse number F7 (as opposed to the turn signal fuse F12).
    Maybe that has blown.
    I can't see a hazard relay in the wiring diagram.
     

Share This Page