Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

No spark to 3 and 6,Mystery problem

V

Veneficus

Guest
Hi guys

today the car suddenly began to rev hard and have no/little power, at first i thought it was a hole we found in the exhaust, replaced it and the issue kept on going. so we changed the plugs and cables, still happening. then we discovered that when you take the leads off the ing coil - on 3 and 6 nothing happens, yet the other 4 sparks all make an obvious difference when you remove the cables off the coil pack. so we changed the coil pack..

the problem is still ongoing, im still not getting and spark to 3 and 6 with a new coil pack... any suggestions? im going through money and patience really quick... and im stuck in Sydney with a V6 running only 4 cylinders! :b:
 

jules

we like the bun
Joined
Dec 27, 2003
Messages
1,149
Reaction score
16
Points
0
Members Ride
pimpin
it's usually the DFI module that is to blame (molten resin is a giveaway). check the ECU as well (this needs to be done by a qualified tester).
 
R

Reggie

Guest
yeah i'd be trying a new ignition module also and go from there . good luck.
 

hemipoweredvk

New Member
Joined
Jun 10, 2006
Messages
51
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
vk calais, vn waggon
doesnt 3 and 6 fire together from the same coil? if so replacing the coil could fix it :)
 
V

Veneficus

Guest
it was the DFI, put a series 2 def and coil on and away she went. ... wasted money on a coil that they guy wouldnt refund - bit frustrating but its going
 
Top