Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

no spark

Matty o

Member
Joined
May 19, 2005
Messages
213
Reaction score
0
Points
16
Age
33
Location
Moree
Members Ride
01 VU SS UTE
hey i was wondering if anyone knew y my vn isnt starting, it has no spark for some reason, all i did was take the battery out then put it back in now i got nothin. some have suggested the dfi or crank angle sensor. any help would be appreciated. thanx.
 

CSL

Member
Joined
Sep 6, 2005
Messages
498
Reaction score
4
Points
18
Age
33
Members Ride
missus (in more ways than one)
pour some cold water over the crank angle sensor, (located behind the harmonic balancer(biggest pully)) and wait half a minute and start it, if it is the crank angle sensor then it will start but needs to be replace, other than that try somone elses coil pack
 

veclubby

New Member
Joined
Nov 30, 2003
Messages
801
Reaction score
3
Points
0
Age
32
Location
South Perth, WA
Members Ride
2007 VE Clubsport
yeh mate sounds like a coil pack hey

like whats been said could also be
crank angle sensor
dfi module
battery??

cheers
ryan
 

Matty o

Member
Joined
May 19, 2005
Messages
213
Reaction score
0
Points
16
Age
33
Location
Moree
Members Ride
01 VU SS UTE
apparnetly its not the coil coz if it was then it would start but miss fire also. i tryed the battery in 2 different cars and it wont start either of em. yea its just not starting at all.
 

Hillerus

New Member
Joined
Mar 27, 2005
Messages
381
Reaction score
9
Points
0
Age
37
Location
Brisbane
Website
forums.justcommodores.com.au
Members Ride
VP Exec,Gsx-R 750
Well, if you tried the batt in two different cars, and it started neither, you might almost think your battery could be a little rooted
 

potshots007

New Member
Joined
May 29, 2005
Messages
726
Reaction score
3
Points
0
Age
34
Location
Mildura
Members Ride
VN series II custom :) and VZ exec
do you mean you tried to other batteries to start yours and it still dont start? but the batteries will start the cars you took them out of? does it crank over at all? does it make any sort of noises? any dash lights? is it an auto or manual? did it start before you took the battery out?
 
Top