Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

OBD Readers

Skylarking

Well-Known Member
Joined
Feb 3, 2018
Messages
4,503
Reaction score
2,515
Points
113
Age
120
Location
Downunder
Members Ride
Commodore Motorsport
GDS2 is the software
MDI is the hardware...
Yeah but doesn’t the MDI hardware have firmware within which may have “licensing” features to work with GDS2 software that presumably runs on a PC. If so, the MDI clones may copy such modules or parts of the firmware and it becomes a cat and mouse or whack a mole game between gm & clone manufacturers.
 
Last edited:

stooge

Well-Known Member
Joined
Apr 3, 2014
Messages
1,368
Reaction score
897
Points
113
Location
wa
Members Ride
ZB Rs V6
Yeah but doesn’t the MDI hardware habe firmware within which may have “licensing” features to work with GDS2 software that presumably runs on a PC. If so, the MDI clones may copy such modules or parts of the firmware and it becomes a cat and mouse or whack a mole game between gm & clone manufacturers.
i dont think you need a genuine mdi for the gds subscription/software to work but it would need to be compatible to process the required commands.
 

BlackVXGTS

Well-Known Member
Joined
Aug 14, 2004
Messages
3,916
Reaction score
760
Points
113
Location
Melbourne, SE
Members Ride
GEN-F2 GTS A6, VS Clubsport 185 A4
I've seen those, but its the 'tricky' bit that worries me.
Most of the "tricky" things were associated with trying to get my BitDefender to stop treating a number of applications (such as GDS2) as a virus.
 

Terry57

Active Member
Joined
Aug 21, 2018
Messages
132
Reaction score
42
Points
28
Age
63
Location
Perth
Members Ride
VF Evoke Wagon
As far as this issue goes i work like this. This car is a complex vehicle worth a nice bit of money so id just take it to Holden or your trusted mechanic . These guys have got the latest readers and will diagnose the problem in short time. Its worth the money they may charge you is it not. My mechanics scan tool is worth 10 K.
 

3rspecB

Well-Known Member
Joined
Dec 4, 2016
Messages
824
Reaction score
956
Points
93
Location
Melbourne
Members Ride
VF2 SSv Redline, White Manual Sedan

stooge

Well-Known Member
Joined
Apr 3, 2014
Messages
1,368
Reaction score
897
Points
113
Location
wa
Members Ride
ZB Rs V6
after blackvxgts posted the vxdiag one i decided to get one and give it a shot.

i went with this one, if it is any good i will post here about it.
 

3rspecB

Well-Known Member
Joined
Dec 4, 2016
Messages
824
Reaction score
956
Points
93
Location
Melbourne
Members Ride
VF2 SSv Redline, White Manual Sedan
I've purchased one from auscanners, vident i400au Holden. It's pre loaded with GM Holden make/models and I can add another make/model to it. I'll let you know when I get it next week and how it goes.
https://www.auscanners.com.au/vident-i400au-obd-aldl-scan-tool-for-holden-profes
Scratch that. They out of stock and one of the customer service blokes said it can't do service stuff for VF yet, like oil service reset, abs bleed, epb calibration etc. So cancelled order. Hopefully stooges one works..
 
Top