Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

rca outlets

commyvx

New Member
Joined
Mar 13, 2006
Messages
40
Reaction score
0
Points
0
Location
brisbane
Members Ride
VX Executive S2 V6
hey is 1 set of rca outlets 2 white plugs and two red or is that 2 sets of rca outlets?
 

[email protected]

300rwhp supra. yay.
Joined
Apr 26, 2006
Messages
998
Reaction score
9
Points
0
Members Ride
TT Supra/HZ Ute.
That is two pre-outs.

1 x white and 1 x red = 1 pre-out.
 

commyvx

New Member
Joined
Mar 13, 2006
Messages
40
Reaction score
0
Points
0
Location
brisbane
Members Ride
VX Executive S2 V6
k sweet thanks. so if i wanted to connect an amp to that does it only need to use one set of preouts? dont know anything about amps and rca outlets.
 

[email protected]

300rwhp supra. yay.
Joined
Apr 26, 2006
Messages
998
Reaction score
9
Points
0
Members Ride
TT Supra/HZ Ute.
depends what sort of amp.

4 channel would use both (4 speakers)

2 channel would use 1 set (2 speakers)

mono would use one set (subs)
 

commyvx

New Member
Joined
Mar 13, 2006
Messages
40
Reaction score
0
Points
0
Location
brisbane
Members Ride
VX Executive S2 V6
is it possible to run 2 subs off one amp and the front and rear speakers off another amp with 2 preouts?
 

Tasmaniak

Not a valid input....
Joined
Apr 30, 2005
Messages
8,094
Reaction score
124
Points
63
Age
38
Location
S.E. Melbourne
Website
www.ranjinstallations.com.au
Members Ride
VR Stato, C180 Kompressor, Prado and Ka
Yes it definetly is. The two sets of pre-outs will be marked Front and Rear. The front set will go straight to the 4 channel powering the four speakers. Hook the RCAs up to the inputs marked Front. Then run the RCAs out of the REAR marked outputs on the Headunit and then split the signal using Y-Splitters to feed a signal to the REAR channels of the four channel and to the main input on the sub amp.

Make sure that they are both outputs and not an input and an output.

Also have a look to see if your sub amp also has a pre out. If it does then use the ysplitter. Simply run the rears straight into the sub amp and then from the RCA output on the amp into the rear channels on the four channel.

Does that make sense? I just confused myself
 

commyvx

New Member
Joined
Mar 13, 2006
Messages
40
Reaction score
0
Points
0
Location
brisbane
Members Ride
VX Executive S2 V6
yeh i get what ur saying. also my headeck has a green plug which is labled sub out. can u use this to go to the amp for subs? or do u have to do it in the way u said.
 
Top