Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Replaced standard fuel tank with long range tank..Now car keeps cutting out

bj42turbo

New Member
Joined
Nov 12, 2005
Messages
448
Reaction score
3
Points
0
Age
51
Location
Vic
Members Ride
1990 VN Executive
I just installed a 85L tank out of a VS Statesman into my VN v6.....It seems to idle OK, but when i drive it, it cuts out every 10 seconds or so....
Any ideas?

Cheers Dazz
 

88GreenVN

Next Exit Left
Joined
Jun 12, 2006
Messages
6,795
Reaction score
135
Points
63
Age
57
Location
Surprise, Arizona
Members Ride
Dodge Ram Van 1500 5.2 V8
It would have to be running out of fuel for some reason. How much fuel did you put back in the tank?
 

bj42turbo

New Member
Joined
Nov 12, 2005
Messages
448
Reaction score
3
Points
0
Age
51
Location
Vic
Members Ride
1990 VN Executive
[jonnoo];1822987 said:
hows the fuel pump?
Dunno, thats way to complicated LOL...I just assumed it was OK
 

Jonno

:)
Joined
Nov 18, 2010
Messages
2,422
Reaction score
7
Points
0
Location
Vic,
Members Ride
;)
Hmm - yep thats enough hey :)

Is the pump priming every time you turn the ignision on?


as in do u hear it going vrrrrr when u turn the keys to accesories

its a external pump yer?

could be something as simple as the fuel filter got blocked up by crap tht was in the tank before u put it in
 

bj42turbo

New Member
Joined
Nov 12, 2005
Messages
448
Reaction score
3
Points
0
Age
51
Location
Vic
Members Ride
1990 VN Executive
[jonnoo];1823314 said:
as in do u hear it going vrrrrr when u turn the keys to accesories

its a external pump yer?

could be something as simple as the fuel filter got blocked up by crap tht was in the tank before u put it in
Internal pump
Not hearing anything when key at acc, the old / tank pump was very noisy

Dazz
 

bcw61

Member
Joined
Sep 14, 2009
Messages
349
Reaction score
9
Points
18
Location
Northern suburbs of Adelaide
Members Ride
VZ 2005 Executive Wagon
I just installed a 85L tank out of a VS Statesman into my VN v6.....It seems to idle OK, but when i drive it, it cuts out every 10 seconds or so....
Any ideas?

Cheers Dazz
IIRC, the VN long range (V8) tank has two pumps, in lieu of the single (internal tank) high pressure pump for the standard tank. The long range tank has a low pressure pump internal to the tank, with a high pressure pump (with an external pulsator) outside the tank.

If you have simply hooked up the standard connection when you replaced the tank, then chances are you are only running the low pressure pump - which sort of relates to the problems you are experiencing.

You may need to add a connection to the external high pressure pump, to ensure it is running, to sort things out.
 
Top