Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Running Rich

stagg

New Member
Joined
Jun 18, 2006
Messages
4
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VX S II
Just wondering if anyone else has had this problem. My mate's VL is all of a sudden running rich. What could be causing this? Cheers
 

VL Berlina 5speed

Apprentice Panel Pusher
Joined
Oct 3, 2005
Messages
2,684
Reaction score
29
Points
0
Age
31
Location
Adelaide
Members Ride
Project VL Show car, VS Exec, VY Ute, YZ250F
afm might of craped it self, get a muilty meter and check it to see if its 382ohms, the o2 sensor or temp sensor could be stuffd as well as these three things all cause vls to run rich or lean,
check the afm first,
 

Tree cutter

Tree cutter
Joined
Apr 15, 2006
Messages
1,020
Reaction score
8
Points
38
Location
Mt Gambier SA
Members Ride
VX Calais SuperchargedV6
The vaccum hose could have fallen off the fuel pressure regulator which will make the fuel pressure higher than usual
 

stagg

New Member
Joined
Jun 18, 2006
Messages
4
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VX S II
VL Berlina 5speed said:
afm might of craped it self, get a muilty meter and check it to see if its 382ohms, the o2 sensor or temp sensor could be stuffd as well as these three things all cause vls to run rich or lean,
check the afm first,
Thanks mate. Will post later the results.....
 

bangers

New Member
Joined
Aug 15, 2005
Messages
1,416
Reaction score
16
Points
0
Age
41
Location
NSW
Members Ride
EL FALCON XR6
could be a stuffed lead or plug. start simple first. mine was running rich and a lead had welded itself to the dizzy cap.
 
Top