Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Service Vehicle Soon Warning

commodore665

expat Saffa
Joined
Dec 30, 2011
Messages
2,812
Reaction score
2,221
Points
113
Age
52
Location
New Zealand via Cape Town
Members Ride
2005 SV6 & Alfa Romeo 156 V6
hi guys , today while pulling into the supermarket , had just backed into parking space , the SVS warning appeared , so when I re started the warning re appeared on the car I pressed the mode button and the warning went away and the SVS light was on on the bottom of the screen , so after a few seconds of driving the SVS light went away , but the warning appears when I start the car but does go away after I do the preceding steps , I'm thinking oil pressure sensor gone haywire, hope that makes sense
 

dans_vz

Active Member
Joined
Aug 16, 2006
Messages
925
Reaction score
94
Points
28
Location
Swan Hill
Members Ride
MY16 VFII SSV Redline Manual & MY13 VDJ76 Cruiser
hi guys , today while pulling into the supermarket , had just backed into parking space , the SVS warning appeared , so when I re started the warning re appeared on the car I pressed the mode button and the warning went away and the SVS light was on on the bottom of the screen , so after a few seconds of driving the SVS light went away , but the warning appears when I start the car but does go away after I do the preceding steps , I'm thinking oil pressure sensor gone haywire, hope that makes sense
I had similar issue in my old VZ, it was the oil pressure sensor. You can confirm with a scan tool
 

commodore665

expat Saffa
Joined
Dec 30, 2011
Messages
2,812
Reaction score
2,221
Points
113
Age
52
Location
New Zealand via Cape Town
Members Ride
2005 SV6 & Alfa Romeo 156 V6
I had similar issue in my old VZ, it was the oil pressure sensor. You can confirm with a scan tool
I'm going to get it looked at this week , comes on while car is idling too . thanks for your reply
 

Fu Manchu

Well-Known Member
Joined
Mar 18, 2006
Messages
7,876
Reaction score
5,229
Points
113
Location
WA.
Members Ride
Slug powered VZ, Cross 8 VZ, VE Calais & ya mum.
It’s a cheap sensor to replace. Easy as well.
 

commodore665

expat Saffa
Joined
Dec 30, 2011
Messages
2,812
Reaction score
2,221
Points
113
Age
52
Location
New Zealand via Cape Town
Members Ride
2005 SV6 & Alfa Romeo 156 V6
are they able to be cleaned , rather than replaced ? I’m guessing there is no way to check either if it’s buggered ,if you don't have the right equipment
 
Last edited:

Fu Manchu

Well-Known Member
Joined
Mar 18, 2006
Messages
7,876
Reaction score
5,229
Points
113
Location
WA.
Members Ride
Slug powered VZ, Cross 8 VZ, VE Calais & ya mum.
They cost like $30 and take 5mins to change.
 

Fu Manchu

Well-Known Member
Joined
Mar 18, 2006
Messages
7,876
Reaction score
5,229
Points
113
Location
WA.
Members Ride
Slug powered VZ, Cross 8 VZ, VE Calais & ya mum.
Did you see the timing chain post by the new member? Was fully sick.
De-gummed the engine with some ballsy methods, that do make logical sense looking back at it and proof it works without side affects.
 

commodore665

expat Saffa
Joined
Dec 30, 2011
Messages
2,812
Reaction score
2,221
Points
113
Age
52
Location
New Zealand via Cape Town
Members Ride
2005 SV6 & Alfa Romeo 156 V6
Did you see the timing chain post by the new member? Was fully sick.
De-gummed the engine with some ballsy methods, that do make logical sense looking back at it and proof it works without side affects.
Didn’t see that one , I’ll do a search day some point, just read it bbq cleaner sweet , who’d have thunk it
 
Last edited:

commodore665

expat Saffa
Joined
Dec 30, 2011
Messages
2,812
Reaction score
2,221
Points
113
Age
52
Location
New Zealand via Cape Town
Members Ride
2005 SV6 & Alfa Romeo 156 V6
Quick update. , just had the check oil warning on dash , level is fine , I’m guessing if sensor is toast I’ll give a false warning
 
Last edited:
Top