Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

SS-V loss of coolant

Nick C

Member
Joined
Mar 26, 2019
Messages
59
Reaction score
0
Points
6
Age
22
Location
Katherine
Members Ride
2007 Holden Commodore VE SS-V Manual
VE SS L98 Manual
I have disappearing coolant from the system when the engine is run for a long time, short trips is fine but of long period it loses coolant and overheats.

I have replaced the Heater Hose and radiator cap (twice), can’t see any bubbles in the radiator inticating a head gasket leak.

Overflow remains full and when I top up the coolant the extra goes into the overflow and leaks out.

Can’t see any other leaks and no hissing from anywhere, none of the hoses and coolant residue of them.

Any Ideas??? Been going on for months now and suddenly it started getting worse, now it needs to be topped up once a week about 2 litres

TIA
 
Last edited:

lmoengnr

Well-Known Member
Joined
Jan 15, 2012
Messages
4,495
Reaction score
10,891
Points
113
Location
Sunbury Vic.
Members Ride
MY12.5 Maloo R8, MY12 Redline ute, Magnum 224
Get it pressure checked.
 

MYVESSV8

Well-Known Member
Joined
Nov 28, 2009
Messages
3,069
Reaction score
315
Points
83
Location
Brisbane/GoldCoast
Members Ride
VE 6LT M6
genuine cap and right pressure one 120 or 140kpa, too many issues with aftermarket caps, and there were changes too the pressure after a set year, use vin too get correct one, check for crack top hose on radiator
 

mpower

Well-Known Member
Joined
Jan 22, 2007
Messages
4,809
Reaction score
1,339
Points
113
Location
Brisbane
Members Ride
V2 CV8 Monaro and VF SSV Redline
you're definitely using coolant not just water?
 
Top