Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Stability Control Alert problem

Discussion in 'VE Holden Commodore (2006 - 2013)' started by stevenroar, Aug 5, 2011.

  1. stevenroar

    stevenroar New Member

    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    May 8, 2011
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    2006 VE Omega / Look-a-like SSV
    Hey guys,

    Just wondering if any of you would know why in my 06 v6 omega ill be driving along and the stability control will turn its self off then back on in a split second?

    Anyone else have this happen?

    Cheers
     
  2. Troy711

    Troy711 Retired Old Fart Staff Member

    Messages:
    7,689
    Likes Received:
    159
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Dec 13, 2003
    Location:
    Canberra, ACT
    Members Ride:
    2011 Mitsubishi Pajero GLS
    My Statesman does it all the time.
     
  3. stevenroar

    stevenroar New Member

    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    May 8, 2011
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    2006 VE Omega / Look-a-like SSV
    do you know why? is it something to worry about?
     
  4. calais06

    calais06 Donating Member

    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jul 13, 2011
    Location:
    Sydney, NSW
    Members Ride:
    VE Calais MY06
    My 06 calais does it and my dads 06 calais used to do it also.
     
  5. flyjoe180

    flyjoe180 Member

    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Joined:
    Mar 29, 2010
    Location:
    New Zealand
    Members Ride:
    VE SV6
    My SV6 does it occasionally, no problem according to Mr Holden at last service.
     
  6. RiCeY

    RiCeY F O R U M W A R R I O R

    Messages:
    4,126
    Likes Received:
    444
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    Mar 29, 2005
    Location:
    Australia
    Members Ride:
    VZ SV8 6spd 6.0 470rwhp
    For 06 and 07 models up to build date 14/9/07:

    The Engine ECU fails to send a message that is required by the EBCM. As a result the EBCM logs a DTC and the warning is displayed on the instrument cluster. The message is only missing momentarily; as soon as the message is received correctly, the warning
    disappears. This error can occur and then correct itself so fast that the driver may not see the warning message, they may just hear the warning chime.

    Its fixed by reprogramming the IPC.
     
  7. Luke V8

    Luke V8 AKA Luke!

    Messages:
    463
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 4, 2011
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    VE Commodore SSV
    All the time. Generally when idling in park.
     
  8. greenacc

    greenacc Searching for the billion

    Messages:
    5,286
    Likes Received:
    881
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Jul 13, 2008
    Location:
    Sydney
    Members Ride:
    VE Berlina
    Happens sometimes when driving on bumpy roads. Hopefully it just needs a computer flash as Ricey said.
     
  9. Shamous69

    Shamous69 New Member

    Messages:
    111
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 8, 2009
    Location:
    Toowoomba, QLD
    Members Ride:
    VE SSV MY09
    My 07 omega does it too.. it could be months inbetween instances or it could do it twice in a day.. looks like it's a common thing
     
  10. stevenroar

    stevenroar New Member

    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    May 8, 2011
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    2006 VE Omega / Look-a-like SSV
    yeah cool, awesome thanks guys heaps of help, and no need to stress now hah!
     

Share This Page