Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Stalls when hot

Discussion in 'VT - VX Holden Commodore (1997 - 2002)' started by Malakae, Feb 3, 2019.

  1. Malakae

    Malakae New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Feb 3, 2019
    Location:
    Victoria
    Members Ride:
    VX commodore s2
    Hey all,
    I have had a drama will my vx Commodore series 2.

    When it’s ocer 37 degrees outside and I’m driving for 45 minutes or more. Once I hit traffic or let the car come to a stop it will stall.
    I can’t start it again for 30 mins, I pour water on the crank angle sensor and that doesn’t help.
    I have had the sensor replaced, a new ignition module put in it, and just incase I had a new fuel filter put in it. I have had it checked for codes and it comes up with nothing. I
    Today I tested it again. Let it sit in the driveway running for an hour. I jumped and tried to reverse it, stalled...
    I have no idea what the problem is.
    I have 3 seperate mechanics who have no idea. They all say if it does it again they can have a look, problem is if I get a tow truck and get it sent there, by the time it gets there the car will start straight away.
    Can anyone help :(
     
  2. losh1971

    losh1971 Well-Known Member

    Messages:
    6,147
    Likes Received:
    1,565
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Jan 17, 2010
    Location:
    North Tas
    Members Ride:
    VR Ute V6
    What brand of crank and DFIs did you have fitted?
     
  3. Malakae

    Malakae New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Feb 3, 2019
    Location:
    Victoria
    Members Ride:
    VX commodore s2
    Not 100% sure of ignition module, had a mate who works at Holden organise it and put it in.
    The crank angle sensor was Delphi
     
  4. Darryll

    Darryll New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Apr 18, 2019
    Location:
    NZ
    Members Ride:
    VX Commodore
    I have the same problem, can't figure it out. 2001vx
     
  5. krusing

    krusing Active Member

    Messages:
    553
    Likes Received:
    173
    Trophy Points:
    43
    Joined:
    Jun 21, 2014
    Location:
    Bayside, Melbourne
    Members Ride:
    2002 VY L67 Calais Sedan, 2012 VE L77 Calais Wagon
    If you know one of the Mechanics, maybe offer him a slab and/or both cash to come and have a look after hours, :rolleyes:
    And go through the sequence of the fault with a process of elimination,
    he maybe able to fix it, or let you know what is causing it, then you can fix it.
    If its broken, it must be able to be fixed ;)
     
  6. NeddyBear

    NeddyBear Veteran Mountain Biker

    Messages:
    1,430
    Likes Received:
    157
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    May 5, 2011
    Location:
    Queensland
    Members Ride:
    2004 Subaru Outback 2.5 & 2002 VX II Acclaim
    About 5 years ago we to had much the same issue, been highway driving for several hours and first set of light and she'd stop and what a terrible feeling then luckily she'd fire up but after a little winding over.
    Hoped on here and asked much the same question and was told the throttle position sensor needs replacing. Replaced that and never had the problem again.
     

Share This Page