Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

starter ???????????

lukieboy

New Member
Joined
Oct 8, 2008
Messages
118
Reaction score
0
Points
0
Location
newcastle
Members Ride
vp executive 92
hey guys and gals got a quick question for yas will a vp starter fit on a vr???
the gf brought a vr and the ****er wont start i have tried charging the battery no good tried useing mine (from a vp less than three month old) the vr has power just wont kick over so i was gunna swap starter and see if that helps
 

Not_An_Abba_Fan

Exhaust Guru
Joined
Aug 18, 2006
Messages
14,413
Reaction score
938
Points
113
Location
Bunbury, WA
Members Ride
Strange Rover
Hit the solenoid with a hammer or something heavy and see if it starts then. As far as I know they are the same. The VN series 1 was different, then the VS changed again.
 

lukieboy

New Member
Joined
Oct 8, 2008
Messages
118
Reaction score
0
Points
0
Location
newcastle
Members Ride
vp executive 92
ok i jumped it ran it for like an hour turned her of then nothing but ticking after a piss weak attempt at starting
 

Not_An_Abba_Fan

Exhaust Guru
Joined
Aug 18, 2006
Messages
14,413
Reaction score
938
Points
113
Location
Bunbury, WA
Members Ride
Strange Rover
Sounds like the battery then.
 

lukieboy

New Member
Joined
Oct 8, 2008
Messages
118
Reaction score
0
Points
0
Location
newcastle
Members Ride
vp executive 92
aint the battery i put a brand spankin new one in same problem grrrrrrrrrrrrrrr
 

pow3rslave

DoNothing Member
Joined
Oct 15, 2005
Messages
1,059
Reaction score
23
Points
38
Location
eastern subs, vic
Members Ride
VP 5.0L
aint the battery i put a brand spankin new one in same problem grrrrrrrrrrrrrrr
could be the alternator not charging the battery. or did you mean you put a new battery in and the problem happened right away, before any charging.

is it auto or manual btw?
 

lukieboy

New Member
Joined
Oct 8, 2008
Messages
118
Reaction score
0
Points
0
Location
newcastle
Members Ride
vp executive 92
yeah new battery and no start straight away and sh is auto
 

Not_An_Abba_Fan

Exhaust Guru
Joined
Aug 18, 2006
Messages
14,413
Reaction score
938
Points
113
Location
Bunbury, WA
Members Ride
Strange Rover
Have you checked the connections on the starter and the battery, make sure they are tight.
 

delcowizzid

on holiday
Joined
Jul 8, 2008
Messages
6,993
Reaction score
434
Points
83
Location
NZ
Members Ride
в∞ѕтεכ √&
might be the inhibitor switch on the gear lever try in neutral instead of park
 
Top