Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

startng problems

6-PAC-ATTACK

New Member
Joined
Jan 15, 2006
Messages
78
Reaction score
1
Points
0
Age
41
Members Ride
VT EX S1 3.8L
Hi all' i have a issue with starting it does not happen always mainly on hot days .go to start car nothing then starter motor slowly starts to kick in can see it sucking all the power lights faiding ect after a few slow cranks by the starter motor it starts i have checked voltage on battery 12.9 v so all good ther just want to know if any one has had the same proplem as i do not want to be forkin out for two parts a new starter motor or body control module until i can isolate the problem .Thanks heaps who helps
 

PattieG

New Member
Joined
Apr 7, 2011
Messages
3
Reaction score
0
Points
0
Age
29
Location
Liverpool,NSW
Members Ride
Series 2 VT commodore olympic edition
i think i got the same problem as u o_O lol... sorry im not good with cars.. but my vt struggles to start when lets say i stop for 10-20 minutes jump back in to start... it really struggles to start.. my mechanic said possibly the starter motor which i have to agree cos my dad is pretty smart with this stuff... starter motor=300$ mark
 

club255

New Member
Joined
Jul 2, 2009
Messages
39
Reaction score
0
Points
0
Location
byford,6122
Members Ride
2008 Hsv WM Grange
check the water in you battery:) i had the same prob checked the batt and it was bone dry.filled it up and haven't had a prob since :)
 
Top