Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

SVS Issue finally sorted.

KITTAU

New Member
Joined
May 20, 2005
Messages
131
Reaction score
1
Points
0
Location
Panania, NSW, Australia
Members Ride
MY09 V8 VE Calais V 60th Anniversary Edition
Hi all,
Finally after 4 trips back and forth to Holden over the last 5 months they have found what was causing the Service Vehicle Soon warning to pop up on startup. Apparently the PIM module was faulty. Apparently the PIM module communicates information to the body computer and the ECU. I pick the car up on Saturday. I just hope that's it and nothing else. If anyone ever gets this warning and car seems fine. I suggest you get them to check this first as my other trips to Holden to sort it out ended up being a waste of time as they thought it was just needing a software update. :confused:
 

Doctor Bob

Grandpa
Joined
May 23, 2004
Messages
2,792
Reaction score
61
Points
48
Location
Retired
Members Ride
RG. Colorado & Caravan
its a pretty common thing im suprised they didnt pick it up sooner

Rob
 

KITTAU

New Member
Joined
May 20, 2005
Messages
131
Reaction score
1
Points
0
Location
Panania, NSW, Australia
Members Ride
MY09 V8 VE Calais V 60th Anniversary Edition
Really??? I was not aware of that. So the PIM module has knowen to be something that breaks down???
 

benzor

yawn :(
Joined
Jan 5, 2006
Messages
301
Reaction score
1
Points
0
Age
37
Members Ride
SV6!
If I stall my car.. (manual, so dont give it enough revs etc, or accidently go off clutch while its in gear with handbrake on) it goes "Service Vehicle Soon", then you start it again, runs for 3 seconds, then dies.
 

KITTAU

New Member
Joined
May 20, 2005
Messages
131
Reaction score
1
Points
0
Location
Panania, NSW, Australia
Members Ride
MY09 V8 VE Calais V 60th Anniversary Edition
Its back again tomorrow as the drivers side front speaker stopped working on the weekend and the front door lock button is not going all the way up!! Im starting to wonder if I should have kept my VX Calais series 2. It had 168,000 on it before I sold it and never had issues with it.
 

benzor

yawn :(
Joined
Jan 5, 2006
Messages
301
Reaction score
1
Points
0
Age
37
Members Ride
SV6!
KITTAU said:
Its back again tomorrow as the drivers side front speaker stopped working on the weekend and the front door lock button is not going all the way up!! Im starting to wonder if I should have kept my VX Calais series 2. It had 168,000 on it before I sold it and never had issues with it.
Heh, mines started screwing up,

Turn highbeam on, then off, drop's 3 channels of the stereo... only drivers side works.

Flick em around again, they turn back on.
 

KITTAU

New Member
Joined
May 20, 2005
Messages
131
Reaction score
1
Points
0
Location
Panania, NSW, Australia
Members Ride
MY09 V8 VE Calais V 60th Anniversary Edition
All fixed again. Apparently the speaker was faulty and a sealed unit so they simply just throw away the old one and poped a new one in for me. Also replaced the lock snip thingy. It had come off the lock rod or something. Fingers crossed no more issues. Im considering a VE Calais V when they are released....
 

Achtungbabi*

Member of Society
Joined
Mar 2, 2008
Messages
7
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VZ Berlina and VT SS Supercharged V6
Hi everyone first time poster here and have recently come back to the holden stable. and have the Service Vehicle Soon reminder coming up on every start and also every time i come to a complete stop for example at lights. Could anyone shed some light on the subject. I have an 04 V6 berlina with 203,000 ks on the clock. Vehicle other wise is perfect jsut for the annoying chime and the reminder.

Could this be the PIM module ? could anyone hazard a guess at a cost?

Cheers
 

Boonz

Donating Member
Joined
Jul 27, 2005
Messages
4,042
Reaction score
49
Points
0
Age
35
Location
berri, south australia
Members Ride
green 355 VG ute
they are about $300 for a new PIM,about another $80 to have it installed correctly... not really worth the money cos your car is out of warranty by now
 

andyman

The Only 6sp VZ Wagon
Joined
Mar 29, 2005
Messages
3,783
Reaction score
68
Points
48
Age
34
Location
Orange, NSW
Members Ride
2012 BT50 4x4, 84 Hilux 4x4 & 05 Husky TE450
unfortunetly for you, you will have to pay for the cost of the fix from holden as your car is well past its warrenty,

can i ask how is your vz going after 200,000?
 
Top