Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Teck-2 scan tool cannot find SRS fault code on a 03 Manual V6 ute,

Discussion in 'General' started by STREETWISE, Dec 11, 2018.

  1. STREETWISE

    STREETWISE New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Dec 11, 2018
    Location:
    Nambucca Heads
    Members Ride:
    2002 VY Holden Commodore manual 6 cylinder ute
    The SRS warning and instrument light comes and stays on after starting the engine,Teck-2 is showing no code faults , but the SRS lnstrument light stays on , why ? any help will be accepted, thanks.
     
  2. Nut Kracker

    Nut Kracker Kamikraze

    Messages:
    4,756
    Likes Received:
    122
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Oct 18, 2012
    Location:
    Echuca Vic.
    Members Ride:
    VT SS 304ci (195i)
    Are you sure you are using it right? Just saying.
    This is showing the VT, but yours should show your model.
     

    Attached Files:

  3. STREETWISE

    STREETWISE New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Dec 11, 2018
    Location:
    Nambucca Heads
    Members Ride:
    2002 VY Holden Commodore manual 6 cylinder ute
    I was using this correctly, I removed the instrument cluster,and tried another Instrument cluster, there were no SRS codes showing, however Teck-2 was now "talking " to the BCM, and all other components, SRS light was cleared after scan , although no SRS showed any fault codes, by swapping the Instrument cluster, I was able to delete/ clear, the SRS warning chime,message and SRS lamp indicator from the replacement cluster. SOLVED.
     

Share This Page