Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Transmission issues

jd71

Member
Joined
Apr 2, 2016
Messages
46
Reaction score
0
Points
6
Location
geelong
Members Ride
05 sv6
hi guys,

I have a vz sv6.
Starting to get some minor tranny issues, when overtaking sometimes makes a unusual noise hard to explain, I guess slipping noise. Also having a slight odd smell inside car after accelerating. Car staggers somewhat going 80 and 100 and uphill. Once or twice I have put it into reverse out of garage and taken a second to go in. Nothing huge but still. I'm just contemplating getting a fluid change over for 275 from tranny place. I don the know if that will do anything. And I should ask for a flush not a changeover right so it's better. I'm considering ditching the car, but they say the devil you know is better then devil you don't. Definitely has a lack of power. I've boughta new fuel filter haven't put it in as I've read some nightmare stories on here of having to replace all fuel line when the clips break. It could also do with new plugs and injectors/fuel pump maybe. I'm just wondering if it's worth getting the tranny service or not what do you guys think?
 

Russell Ward

New Member
Joined
Feb 3, 2019
Messages
3
Reaction score
1
Points
3
Age
66
Location
Petrie 4502
Members Ride
VZ ute v6
Hello , my first post here so hope I'm ok here. My VZ ute "beeps " while driving . sounds like handbrake alarm but on the dash the gear selector position display shows as though I just put it in Drive. Displays all the positions with D in the box . Then goes back to simply the D.
I recently replaced all plugs and coils then a problem low voltage battery put the ute in Emergency limp mode. Replaced the battery and all faults cleared. Was checked with auto election at the time. [2 weeks ago]. Thanks in advance for any info .
 

vr_owner

Member
Joined
Jul 27, 2006
Messages
456
Reaction score
3
Points
18
Members Ride
vr 3.8lt executive
hi guys,

I have a vz sv6.
Starting to get some minor tranny issues, when overtaking sometimes makes a unusual noise hard to explain, I guess slipping noise. Also having a slight odd smell inside car after accelerating. Car staggers somewhat going 80 and 100 and uphill. Once or twice I have put it into reverse out of garage and taken a second to go in. Nothing huge but still. I'm just contemplating getting a fluid change over for 275 from tranny place. I don the know if that will do anything. And I should ask for a flush not a changeover right so it's better. I'm considering ditching the car, but they say the devil you know is better then devil you don't. Definitely has a lack of power. I've boughta new fuel filter haven't put it in as I've read some nightmare stories on here of having to replace all fuel line when the clips break. It could also do with new plugs and injectors/fuel pump maybe. I'm just wondering if it's worth getting the tranny service or not what do you guys think?
sounds like a torque convertor dying, mine had the same thing, a service for the trans isnt much and they will diagnose the car at the same time.
 

jd71

Member
Joined
Apr 2, 2016
Messages
46
Reaction score
0
Points
6
Location
geelong
Members Ride
05 sv6
sounds like a torque convertor dying, mine had the same thing, a service for the trans isnt much and they will diagnose the car at the same time.
Thanks, when the car is in neutral seems to be fine, today was stripuggling to do 80kmh like something holding the car back.
 
Top