Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Upgrading headunit

Discussion in 'ZB Holden Commodore (2018)' started by Villa_23, Oct 29, 2019.

  1. Villa_23

    Villa_23 New Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Jul 5, 2018
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    ZB RS 2.0 turbo
    Would anyone have an idea if it would be possible to upgrade the headunit in an RS to one out of a Calais.

    Thanks
     
  2. MattSAU2XR8

    MattSAU2XR8 Active Member

    Messages:
    109
    Likes Received:
    60
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Jan 23, 2018
    Location:
    Caloundra
    Members Ride:
    VE SS Auto 2007
    I imagine no-one has done this yet, hence no replies. Might not be the easiest project since:
    - Holden would charge a large amount for a Calais head unit new
    - Getting one second hand requires someone to either write off their new Calais, or want to upgrade to an even more expensive unit

    Given the stereo on there probably isn't too bad some other options could be:
    - Play music from your phone, either by Bluetooth, or just a USB cable to connect phone to car, I do this for Podcasts
    - Possibly some better quality speakers if you can be bothered? The digital amplifier (?) and wiring should be capable of playing music OK I think...
     
  3. Villa_23

    Villa_23 New Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Jul 5, 2018
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    ZB RS 2.0 turbo
    I’ve found a wrecked Calais and can get the headunit at a fairly reasonable price.

    There are limitations of the RS headunit that really annoy me plus I’d like to have DAB too.
     
  4. arsevee

    arsevee Active Member

    Messages:
    152
    Likes Received:
    57
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Sep 30, 2019
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    RS-V Sportwagon
    DAB's good... :)


    The only issue I can think of is that you may not have a GPS module installed, so the Nav won't work...
     
  5. Villa_23

    Villa_23 New Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Jul 5, 2018
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    ZB RS 2.0 turbo
    I don’t use gps so not a big problem. My main reasons for wanting to upgrade are dab, nicer touch screen and with the RS I can’t use any of the controls when I’m on a phone call.
     
  6. arsevee

    arsevee Active Member

    Messages:
    152
    Likes Received:
    57
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Sep 30, 2019
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    RS-V Sportwagon
    Yeah, no real loss on the Nav if you have CarPlay...

    If you do get the head unit out of the Calais, make sure you get the VIN etc. - it may need coding to the new car...
     

Share This Page