Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

V6 misfire that gets worse as engine heats up

Discussion in 'VR - VS Holden Commodore (1993 - 1997)' started by vombil, Feb 11, 2019.

  1. vombil

    vombil Member

    Messages:
    206
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Sep 29, 2014
    Location:
    perth
    Members Ride:
    VS V8 UTE
    so I got this pig going and it runs rough. pretty spewing. Ive tried unplugging each injector and each illicit a response so im confident they are doing their job. Got spark at each cylinder. I'm suss on the fact that the miss gets worse as the car heats up to the point it starts popping out the exhaust at idle. my guess is valves. anyone have experience with DMI or Coils or CAm or crank sensors playing up when the car gets up to operating temp? thanks
     
  2. accentstencil

    accentstencil Well-Known Member

    Messages:
    7,839
    Likes Received:
    244
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Jun 30, 2005
    Location:
    Eschol Park, Sydney
    Members Ride:
    WH II Caprice, 5.7
    Could be something simple, like spark plug leads. If they haven't been changed in a long time you might want to try that.
     
    VS_Pete and commodore665 like this.
  3. vombil

    vombil Member

    Messages:
    206
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Sep 29, 2014
    Location:
    perth
    Members Ride:
    VS V8 UTE
    plugs look like a complete mess. platinum with no head/tip left on them! I have had a lead go dud with heat too mate so great call there. will report back thanks
     

Share This Page