Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

v6 vp backfiring when taking off ?

sparksy07

New Member
Joined
Jan 13, 2011
Messages
19
Reaction score
0
Points
0
Location
canberra
Members Ride
VT Calais 5.0ltr
just put extractors on my vp v6 and it has just started back firing when taking off?
but only does it when it gets warm and only some times not all the time ?
 

rusty91

dopespec
Joined
Aug 3, 2008
Messages
49
Reaction score
0
Points
0
Location
adelaide
Members Ride
vs 5spd
is it on gas? If so id be doin plugs n leads n make sure no vacuum leaks n airbox hasnt blown up
 

sparksy07

New Member
Joined
Jan 13, 2011
Messages
19
Reaction score
0
Points
0
Location
canberra
Members Ride
VT Calais 5.0ltr
no its not on gas and i have checked the box and its ok ?
plugs and leads all just been changed.
 

FXST01

The Grey Man
Joined
Jun 3, 2005
Messages
1,108
Reaction score
47
Points
48
Location
Perth, WA
Members Ride
VP V6 Exec
no its not on gas and i have checked the box and its ok ?
plugs and leads all just been changed.
Has it started backfiring since you put on the new plugs and leads? What gap did you use for the plugs?
 

sparksy07

New Member
Joined
Jan 13, 2011
Messages
19
Reaction score
0
Points
0
Location
canberra
Members Ride
VT Calais 5.0ltr
didnt change or cheque the gap ? what should it be??
 
Top