Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

vaccum gauge going in soon, instal help?

PSYKO PHOENIX

AHHHH brain fart
Joined
Nov 15, 2008
Messages
468
Reaction score
3
Points
0
Location
Auckland, NZ
Members Ride
1995 VS Commodore v6 ecotec
where do i tap into the vaccum line etc? ive allready got the wiring sorted its just the vaccume line that i need to know about, also will i need to get an extention of the tubing?

also does having a vaccume gaue effect the performance at all? eg loss of vaccum?

thanks in advance
 

delcowizzid

on holiday
Joined
Jul 8, 2008
Messages
6,993
Reaction score
434
Points
83
Location
NZ
Members Ride
в∞ѕтεכ √&
it wont effect performance at all as its sealed so it holds vacuam.tee into the vacuam line that comes off the manifold and goes into the firewall that goes to all the dash controls tee in close to the manifold as you can.
 

PSYKO PHOENIX

AHHHH brain fart
Joined
Nov 15, 2008
Messages
468
Reaction score
3
Points
0
Location
Auckland, NZ
Members Ride
1995 VS Commodore v6 ecotec
sweet as, got any pics?
 

PanthaVS

New Member
Joined
May 9, 2008
Messages
374
Reaction score
6
Points
0
Members Ride
VS S-Pack SII
sweet as, got any pics?
as if you are above the engine looking down onto it....

Tap the gauge (using the tee-piece) inbetween the plenum and the one-way valve... its very squishy near the firewall.... but it is there!
 

Attachments

PSYKO PHOENIX

AHHHH brain fart
Joined
Nov 15, 2008
Messages
468
Reaction score
3
Points
0
Location
Auckland, NZ
Members Ride
1995 VS Commodore v6 ecotec
wicked, your a champ, thanks heaps!!!

should i use the same hole in the firewall that my other gauge senders are running through??
 

PanthaVS

New Member
Joined
May 9, 2008
Messages
374
Reaction score
6
Points
0
Members Ride
VS S-Pack SII
wicked, your a champ, thanks heaps!!!

should i use the same hole in the firewall that my other gauge senders are running through??
you can run the vacc line anyway you like... depends on length of the line you have... but take this in mind... the shorter the length, the crisper the response....
 

PSYKO PHOENIX

AHHHH brain fart
Joined
Nov 15, 2008
Messages
468
Reaction score
3
Points
0
Location
Auckland, NZ
Members Ride
1995 VS Commodore v6 ecotec
sweet, any good areas aka holes in the fire wall to run it through (to the gauge??)

at the mo my oil temp and pressure is running through the clutch cable hole
 

ScoHar

Jizz in my pants
Joined
Apr 10, 2006
Messages
836
Reaction score
7
Points
0
Location
CHCH, NZ
Members Ride
VS Senator
I'd run it with your others in the same hole, keeps em nice and tidy and not all floating around.
 

PSYKO PHOENIX

AHHHH brain fart
Joined
Nov 15, 2008
Messages
468
Reaction score
3
Points
0
Location
Auckland, NZ
Members Ride
1995 VS Commodore v6 ecotec
sweet, any need to heat shield it?
 

ScoHar

Jizz in my pants
Joined
Apr 10, 2006
Messages
836
Reaction score
7
Points
0
Location
CHCH, NZ
Members Ride
VS Senator
na vacuum hose is usually pretty heat resistant, just run it somewhere not too close to your exhaust.
 
Top