Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VCM OTR Owners

Discussion in 'VE Holden Commodore (2006 - 2013)' started by WogBoyz, Nov 19, 2010.

  1. WogBoyz

    WogBoyz 435rkw/590rwhp

    Messages:
    3,151
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 8, 2009
    Location:
    Cairns, Qld
    Members Ride:
    08 VE SSV M6 Ute
    Yeah from everything ive read it sounds like im gunna be a happy man lol :D
     
  2. scouser king

    scouser king Member

    Messages:
    674
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Joined:
    May 6, 2009
    Location:
    Rockingham, WA
    Members Ride:
    06 VE SS
    looks the same and i have no f**k ups with the one on my car,so is it all of them or just a few of them?
     
  3. ozi_musl

    ozi_musl New Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    May 16, 2008
    Location:
    Perth
    Members Ride:
    VE SS M6
    Hey man, just wondering what did you use to clean ur engine bay and do u need to cover any of the electronics?? Thanks
     
  4. BADNWS

    BADNWS Member

    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Joined:
    Mar 13, 2010
    Location:
    Somewhere
    Members Ride:
    SRT
    Hey Man, I used this dry wash stuff, or you can use polish, i just sprayed all the parts that wernt near the electronics, then spray the stuff onto a rag and just wiped over it then buffed it out. the stuff i used is from FW1... its like a spray on polish, i used it on my rims aswell, just make sure you put somthing over the brakes when you spray it on lol.
     
  5. VooDooWagon

    VooDooWagon New Member

    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jul 6, 2010
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    VE MY10 SSV Sportwagon M6
    I just received the fix from VCM today for the OTR problem. I haven't fitted it yet but here is a pic of it.

    [​IMG]

    I have also posted this on LS1.
     
  6. Kikki

    Kikki WA Cruise Moderator

    Messages:
    453
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Aug 26, 2007
    Location:
    Eaton, WA
    Members Ride:
    08 VE SSV Sportswagon & 03 VY S Pac
    I got a call from Pro Auto (Our Mechanic) letting us know VCM had contacted them to let them know of the issue and they requested me take the wagon in ASAP, seems we don't have any issues but as soon as they get their lot of the above "fix" they will get me in again and fix it. Couldn't be happier with both VCM and Pro Auto, awesome communication.

    LOVE the noise, give it a bit and you can hear the suckling kinda sound, even after this issue I would def use VCM again.
     
  7. marcus1

    marcus1 New Member

    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 27, 2010
    Location:
    goldcoast
    Members Ride:
    ve
    awsome stuff mate any chance you could put a few more pics up with fixing points? cheers


     
  8. VooDooWagon

    VooDooWagon New Member

    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jul 6, 2010
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    VE MY10 SSV Sportwagon M6
    I'll probably install it tomorrow night or Saturday so I'll take some more pics then.
     
  9. marcus1

    marcus1 New Member

    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 27, 2010
    Location:
    goldcoast
    Members Ride:
    ve
    cool thanks vcm sending mine out tomorrow so hope to have it mid next week
     
  10. WogBoyz

    WogBoyz 435rkw/590rwhp

    Messages:
    3,151
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 8, 2009
    Location:
    Cairns, Qld
    Members Ride:
    08 VE SSV M6 Ute
    oh ok let us know how it goes man
     
  11. VooDooWagon

    VooDooWagon New Member

    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jul 6, 2010
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    VE MY10 SSV Sportwagon M6
    Ok I decided to fit it tonight very simple about a 5 minute job. Filter is rock solid now. I don't think any dirt will get past the filter now.

    Heres a couple pics you can't really see much but it holds the filter very snug. The second pic is to show the side and top clips. I already had these fitted on mine.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  12. WogBoyz

    WogBoyz 435rkw/590rwhp

    Messages:
    3,151
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 8, 2009
    Location:
    Cairns, Qld
    Members Ride:
    08 VE SSV M6 Ute
  13. WogBoyz

    WogBoyz 435rkw/590rwhp

    Messages:
    3,151
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 8, 2009
    Location:
    Cairns, Qld
    Members Ride:
    08 VE SSV M6 Ute
    had my vcm on for 2 days now and its awsome! filter deff doesnt move around and the induction noise is wayyy better, plus for a bolt on with no tune (kept maf) deff has made it more responsive
     
  14. bladerunner

    bladerunner "needs a bit'a nitrous"

    Messages:
    352
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Nov 16, 2010
    Location:
    brisbane nth
    Members Ride:
    VE SS UTE & a 71' deltek rockhopper
    yes they do the job well.just keep an eye on the bonnet underfelt as sometimes right along the top of the otr can rub on it causing that fluffy **** to go everywhere, vcm has a under bonnet insert if thats the case, had to put one on mine
     
  15. loku16

    loku16 New Member

    Messages:
    115
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    Melbourne SE
    Members Ride:
    2010 VE SS-V Wagon
    Yeah mine has one too! :thumbsup: but I still think that my car could go faster! :yeah:
     
  16. WogBoyz

    WogBoyz 435rkw/590rwhp

    Messages:
    3,151
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 8, 2009
    Location:
    Cairns, Qld
    Members Ride:
    08 VE SSV M6 Ute
    Yeah i got the xmas bundle so got the bonnet part aswell, i didnt cut it very neatly tho hahah went a bit too far on the sides but ahwell
     
  17. WogBoyz

    WogBoyz 435rkw/590rwhp

    Messages:
    3,151
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 8, 2009
    Location:
    Cairns, Qld
    Members Ride:
    08 VE SSV M6 Ute
    One other thing that padding under the bonnet what does it exactly do? cus mine looks kinda dodge im thinking of just taking it all down, cheerss
     
  18. loku16

    loku16 New Member

    Messages:
    115
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    Melbourne SE
    Members Ride:
    2010 VE SS-V Wagon
    Most of the time it's there to insulate I guess keep the heat directly off the bonnet??? That's what I thought? :unsure: My Audi didn't have it but when it rained, my bonnet started to steam!!
     
  19. 1BEAST2NV

    1BEAST2NV New Member

    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Mar 22, 2008
    Location:
    Perth N.O.R
    Members Ride:
    08 (MY09) VE R8 6.2ltr M6 475rwhp
    I thought it to help reduse the noise coming from under the bonnet.?? and I think it helps protect the underside of the bonnet from heat coming off the engine, helps the paint last longer.
     
  20. WogBoyz

    WogBoyz 435rkw/590rwhp

    Messages:
    3,151
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 8, 2009
    Location:
    Cairns, Qld
    Members Ride:
    08 VE SSV M6 Ute
    yeah thats what i though aswell, ahwell ill just leave it there then, only a little bit missing each side, shudnt hurt the paint lol
     

Share This Page