Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VF Sat Nav

Discussion in 'VF Holden Commodore (2013 - 2017)' started by iamandrew, Jan 31, 2017.

  1. Dirty Harry

    Dirty Harry Active Member

    Messages:
    192
    Likes Received:
    90
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Jan 13, 2017
    Location:
    Canberra
    Members Ride:
    VF MY17 Series 2 Redline - Red Hot
  2. RED LION

    RED LION Active Member

    Messages:
    421
    Likes Received:
    171
    Trophy Points:
    43
    Joined:
    Jul 6, 2013
    Location:
    SA
    Members Ride:
    VFII Redline
    Wow...

    So at least this means it's out now yeah?
     
  3. Howdy6.0

    Howdy6.0 New Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Feb 27, 2017
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    VF SSV Redline MY14
    Couldn't get it done yesterday due to Holden running out of USBs, now got to wait until Friday week. Takes 5 days to deliver to the Dealer apparently.
     
  4. drady

    drady Member

    Messages:
    54
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Feb 17, 2017
    Location:
    Canberra
    Members Ride:
    vf R8 Clubsport
    Annoying, I've written to my dealership today I have a service in a fortnight and want the update - good advice.
     
  5. tml678

    tml678 Well-Known Member

    Messages:
    1,367
    Likes Received:
    825
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Jan 22, 2013
    Location:
    Sydney
    Members Ride:
    HSV30 Senator (w/end), '00 Magna, '17 Carnival
    Pardon my ignorance, but why do they need multiple USB's? Do they use one per car or something?
     
  6. Sir Les

    Sir Les Active Member

    Messages:
    284
    Likes Received:
    102
    Trophy Points:
    43
    Joined:
    Jul 22, 2014
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    VF Calais V V6 MY14
    I think it refers to sending USBs out to dealers across Australia (and New Zealand?). Also, there may be different USBs for each model that uses MyLink (e.g., VF Commodore, Astra, Malibu, Cruze, Cascada, Volt).
     
  7. tml678

    tml678 Well-Known Member

    Messages:
    1,367
    Likes Received:
    825
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Jan 22, 2013
    Location:
    Sydney
    Members Ride:
    HSV30 Senator (w/end), '00 Magna, '17 Carnival
    Got it thanks mate. I read it as though the dealer had run out of USB's rather than Holden.
     
    Last edited: Mar 1, 2017
  8. Howdy6.0

    Howdy6.0 New Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Feb 27, 2017
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    VF SSV Redline MY14
    Yep I was confused about that and asked why - "don't you just upload from a usb" but he explained it like each up-dated maps is on one usb and they unplug the old one & plug in the new one. See what happens.
     
    tml678 likes this.
  9. TazzI

    TazzI Envyous Customs

    Messages:
    1,053
    Likes Received:
    310
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    May 24, 2011
    Location:
    W.A
    Members Ride:
    VE SS Ute
    Huh.. that doesnt sound quite right...

    Theres no 'permanent' usb in the Mylink... Iv literally stripped one apart so Im certain :D
    The maps would be updated from the USB, but from what Iv been told, each USB is linked to the specific vehicle its ordered for.
     
  10. TazzI

    TazzI Envyous Customs

    Messages:
    1,053
    Likes Received:
    310
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    May 24, 2011
    Location:
    W.A
    Members Ride:
    VE SS Ute
    Right, so. Just for those that are curious.

    All VF's get the same update but a 'license' has to be loaded onto the USB's which is unique for each vehicle, and also each update.
    It then gets plugged into the USB slot.. Mylink does the update+reboot and finally USB is removed.

    This has to be done everytime for a map update.
     
  11. drady

    drady Member

    Messages:
    54
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Feb 17, 2017
    Location:
    Canberra
    Members Ride:
    vf R8 Clubsport
    I will end up getting this. Just would be good to know what is the software number is post install. Anyone got the 2017 maps yet?
     
  12. LastV8?

    LastV8? Well-Known Member

    Messages:
    308
    Likes Received:
    363
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Dec 11, 2016
    Location:
    Gold Coast
    Members Ride:
    MY17 VF2 Redline
    Too early to tell how current they are but here are the Screen shots of my FEB 17 SSVR Version Screen 1_2682.jpg Version screen 2_2683.jpg
     
  13. Adza75

    Adza75 Active Member

    Messages:
    412
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Sep 15, 2007
    Location:
    Canberra
    Members Ride:
    VFII SSV Redline
    I have an April 2016 SSV Redline and just got the email saying an update is ready for my Commodore. Trouble is, if this is the update that's been talked about the last few months, I'm already on that version (same as the screenshots above).
     
  14. drady

    drady Member

    Messages:
    54
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Feb 17, 2017
    Location:
    Canberra
    Members Ride:
    vf R8 Clubsport
    Hmm I'd email holden customer care to get them to provide what the version number should be if they only just released it the last few weeks.
     
  15. LastV8?

    LastV8? Well-Known Member

    Messages:
    308
    Likes Received:
    363
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Dec 11, 2016
    Location:
    Gold Coast
    Members Ride:
    MY17 VF2 Redline
    No guarantee mine is the latest, probably just installed what was in the parts bin at the time
     
  16. pabxman

    pabxman New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Oct 18, 2009
    Location:
    Sydney
    Members Ride:
    VF SV6 Storm
    Hey Adza75, can you check the fine print at the bottom of the email. I got an email this morning and mine states

    This update is only available for use with the following compatible model years: VF Commodore (MY14), Cruze (MY14-17), Astra (MY16) and PJ Astra (MY17 3 door only), Malibu (MY14-15), Cascada (MY16-17), Volt (MY14).

    I have an MY14, so this is OK. Can you check if your email is any different?
     
  17. Adza75

    Adza75 Active Member

    Messages:
    412
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Sep 15, 2007
    Location:
    Canberra
    Members Ride:
    VFII SSV Redline
    Good pickup, mine does say MY14. Why bother sending me the email when mine's a MY16. I certainly don't want to pay for something that I don't need.

    As an aside, I checked my versions with the ones with the Feb 17 pics above, and they ARE actually different...
     

    Attached Files:

  18. vy_berlina03

    vy_berlina03 Member

    Messages:
    163
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Jan 11, 2007
    Location:
    Liverpool NSW
    Members Ride:
    MY15 SV6 Storm
    I am not sure what the go with the email is but on the Holden website it states differently and I have mine booked in for late April and they applying the update.

    6-03-2017 12-17-01 PM.png
     
  19. TazzI

    TazzI Envyous Customs

    Messages:
    1,053
    Likes Received:
    310
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    May 24, 2011
    Location:
    W.A
    Members Ride:
    VE SS Ute
    Before (30.0F.00.34) and after (30.11.0F.11) update.

    [​IMG]
     
  20. TazzI

    TazzI Envyous Customs

    Messages:
    1,053
    Likes Received:
    310
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    May 24, 2011
    Location:
    W.A
    Members Ride:
    VE SS Ute
    Looks like you have the latest in yours :)
     
    LastV8? likes this.

Share This Page