Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

vk trouble

Discussion in 'VB - VK Holden Commodore (1978 - 1985)' started by shan'svkberlina, Apr 15, 2009.

  1. shan'svkberlina

    shan'svkberlina 84VKBERLINA

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2009
    Location:
    Wodonga,vic
    Members Ride:
    1984 vk berlina
    hey guys i seem to be having a little trouble with my vk shes starts fine and everything but some times wen i cum to a dead stop she conks out and also sometimes wen i put her in reverse at first i thought it was the carby but its not then i thought it might be the battery but its not now im starting to think it might be the coil i know its something simple but i just cant figure it out if anyone could help or no wat the problem is that would be great cheers.
     
  2. leigh 7005

    leigh 7005 New Member

    Messages:
    492
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jan 31, 2009
    Location:
    adelaide
    Members Ride:
    vb sle
    sounds like a vacume leak
     
  3. Paiste402

    Paiste402 My workin on the car face

    Messages:
    558
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Oct 20, 2007
    Location:
    Normanville SA
    Members Ride:
    1992 EB Fairmont Ghia
    i dunno, it would have to be a huge leak. Ive driven my 92' carb Magna with many broken vac hoses. All i got was bad performance and fuel usage went through the roof!

    Are you still using the stock dizzy that came with the VK? I think its called Electronic Spark Timing or something and is apparently very unreliable. Im just hazarding a guess here but maybe that has something to do with it, and even if that isnt the problem i would say that its best to get a hold of a blue electronic dizzy before ur EST one goes cactus.
     
  4. shan'svkberlina

    shan'svkberlina 84VKBERLINA

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2009
    Location:
    Wodonga,vic
    Members Ride:
    1984 vk berlina
    k cheers ill check it out its just weird coz most of the time its sweet but every now and then she plays up thanx
     
  5. Tom_1569

    Tom_1569 Ecotech Power

    Messages:
    2,236
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Nov 19, 2006
    Location:
    Gippsland - VIC
    Members Ride:
    '14 SR5 Pusslux
    It could be vacuum especially being auto (im assuming, as its a berlina), Have heard of similar things when the Vacuum line to the trans is broken or clogged.

    The Dissy is a big possibility, those things are just a death trap, as Paiste said swap it for a Blue elec dissy or a VK EFI dissy, best thing you can ever do to your VK.

    Could also be your idle mixture screw needs adjusting. If you rev it does it stall or nearly stall when it comes back to idle?
     
  6. shan'svkberlina

    shan'svkberlina 84VKBERLINA

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2009
    Location:
    Wodonga,vic
    Members Ride:
    1984 vk berlina
    i fixed the idle screw so its not that it could be the vacume ill have to check that out might be clogged thanx
     
  7. ari666

    ari666 250,000 hits

    Messages:
    11,828
    Likes Received:
    115
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Mar 10, 2009
    Location:
    melbourne
    Members Ride:
    1966 impala, R32 GTR

Share This Page