Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

vn lagging power

Discussion in 'VN - VP Holden Commodore (1988 - 1993)' started by canb_vn06, Jul 24, 2006.

  1. canb_vn06

    canb_vn06 New Member

    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jun 3, 2006
    Members Ride:
    vl calais turbs vr 3.8
    hey guys i was driving my vn executive today and i got home and my car wouldnt go up the driveway and the exhaust was 5 times louder i think it may be the coil pack but i tested it and all of them have spark any ideas
     
  2. ashzv6

    ashzv6 New Member

    Messages:
    260
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Mar 27, 2006
    Location:
    melbourne
    Members Ride:
    VN v6 s2 Berlina 5spd
    i have a very similar problem,
    my car earlier today was running rough.
    i cant even really accelelerate because it shakes so much and backfires like its out of tune.
    could this be the coil pack or harmonic balancer?
    im hoping its not internal

    its sweet when im not on the throttle but when i put load on the engine it starts backfiring and is slow as.
     
  3. greenfoam

    greenfoam New Member

    Messages:
    7,900
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2005
    Members Ride:
    VP Executive R-spec
    Alot of peoples dfi packs have been stuffing up over the winter due to getting damp and crusty so check that, no ones busted a crank sensor since the summer though :)??
     
  4. ashzv6

    ashzv6 New Member

    Messages:
    260
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Mar 27, 2006
    Location:
    melbourne
    Members Ride:
    VN v6 s2 Berlina 5spd
    if the dfi pack was out could it cause loss of accelearation majorly like backfiring, but be not as bad with no load.
    and could it cause the idle to sound like a lawnmower from the exhaust?
     

Share This Page