Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

vr caprice immobiliser

Haydz

Fasten your seatbelts
Joined
Nov 13, 2007
Messages
1,457
Reaction score
20
Points
38
Location
Liverpool.Sydney,NSW
Members Ride
VS UTE LS1 T56
hey guys. i need to ask you a question about my new car.


if you allready had the car open. jump in and turn the key. the reds work but the car fails to start. im not sure why this is but you have to lock the car and then unlock it again for it to start.


any other commodore i have been in has not had to do this.


would this mean i have an aftermarket alarm system etc. thanks alot guys. also any particular places i should look for signs of an aftermarket alarm being fitted
 

32pseye

32pseye
Joined
Apr 29, 2007
Messages
39
Reaction score
0
Points
0
Age
34
Location
warrnambool
Members Ride
Vr aclaim
not necisserily aftermarket, i have heard a few people say exactly the same thing. maybe just something that happens in some cars
 

OzJD

Member
Joined
Feb 10, 2009
Messages
288
Reaction score
2
Points
18
Location
Bankstown, NSW
Website
jeltel.com.au
Members Ride
2010 Holden Caprice V II (V8)
The keyheads 'bump' isn't working, or the metal prongs around the ignition barrel.
Tried bending them out a little?

The remote disables the immobiliser, but it seems the keyhead 'bump' and the ignition barrel contacts arn't working well together.
 

OzJD

Member
Joined
Feb 10, 2009
Messages
288
Reaction score
2
Points
18
Location
Bankstown, NSW
Website
jeltel.com.au
Members Ride
2010 Holden Caprice V II (V8)
Either way, it's pretty much guaranteed to be that, alot of people have it, and even less notice it, because they use the key to open the door, and that disarms the car

If bending the prongs out a little dosn't work, its likely to be the keyhead (or the prongs still).
 

trav_304

New Member
Joined
Mar 13, 2009
Messages
75
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
vz ss and vs statesman
i have the sameproblem unsure on how to fix it too
 
Top