Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VR SII Shutters on accel?

hako

Donating Member
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,020
Reaction score
91
Points
48
Age
78
Location
Toowoomba SE QLD
Members Ride
VS11 BT1 V6
it felt as if the rear of the car was shaking and that the wheels were moving but the car wasn't going anywhere fast until i backed off and put it into power mode

I'd still go ignition with that description.
By the way, the car we are talking about is a V6 auto? - your signature indicates a V8 enhanced??
 

Scooter79

Well-Known Member
Joined
Mar 21, 2005
Messages
1,225
Reaction score
29
Points
48
Age
42
Location
South Coast, NSW
Members Ride
VSII Calais supercharged
I've had this happen twice before going back a number of years. First time was a faulty ignition lead. Second time was a bad (newish) spark plug. Both were genuine Holden. Never once had a problem with Bosch plugs and leads.
 

hako

Donating Member
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,020
Reaction score
91
Points
48
Age
78
Location
Toowoomba SE QLD
Members Ride
VS11 BT1 V6
OK - my best guess is still ignition - if it misses it can cause the TCC to lock/unlock which is like turning the engine on/off/on/off .
 

VZ57SSZ

Member
Joined
Jun 21, 2005
Messages
614
Reaction score
3
Points
18
Location
Central Coast
Members Ride
MY16 VF Series II SSV
Thanks for the reply's everyone, I think I will get the box serviced change plugs, Leads etc and check error codes.
 
Top