Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VR V8 BT1 Speedo Needle Below 0km/h

Discussion in 'VR - VS Holden Commodore (1993 - 1997)' started by mess666, Jul 30, 2006.

  1. mess666

    mess666 New Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jul 25, 2005
    Members Ride:
    VR 5.0L BT1
    Hi Guys,

    For some reason, my speedo needle has gone below the 0km/h mark.

    v8_bt1_speedo.JPG

    I pulled it apart to change some globes, and notice it as I was putting it back together.

    Anyone know how to get it to sit properly?

    Cheers
     
  2. Bob129

    Bob129 Member

    Messages:
    143
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Jan 12, 2005
    Location:
    Ringwood, VIC
    Members Ride:
    VS Exec Series II
    i recently changed my fascia's on my speedo and tacho etc., had to take the needles off to change them. Pull ur needle off, then put it bak on about half way, rotate it clockwise until it feels a bit sticky, let go and it will spring back to a spot, keep doing that until it springs back to zero, then push it on properly. Bit fiddly, but it worked for me
     
  3. mess666

    mess666 New Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jul 25, 2005
    Members Ride:
    VR 5.0L BT1
    Awesome, do you have to unscrew anything, or should the needle just come off?
     
  4. mess666

    mess666 New Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jul 25, 2005
    Members Ride:
    VR 5.0L BT1
    Got it sorted. I must've gotten the needle stuck on my shirt or something and pulled it below the 0km mark. Just had to twist it back the otherway past 200km until it sprung back to 0km correctly. Cheers Bob129
     

Share This Page