Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VS Front strut problems

pomiedore vs

New Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
33
Reaction score
2
Points
0
Location
sydney
Members Ride
vs acclaim series 11 v6
I have just installed a new set of struts to my front suspension.
Everything went back together the way it came off, ie, washers , mounts, nuts, etc.
The only problem now is that the locating washer sits around 5mm higher than it used to.
When I bounce the front end I can see the locating washer moving up and down.
All nuts are tight and the bearings, bushes are new.
All parts are standard for a VS series 11.
Have I missed something ?
 

Not_An_Abba_Fan

Exhaust Guru
Joined
Aug 18, 2006
Messages
14,595
Reaction score
1,260
Points
113
Location
Bunbury, WA
Members Ride
Strange Rover
Did you put the washers the right way around? The cup washers go a specific way. Also make sure the first nut (the bottom one under the metal plate with the rubber ring on it) is tight.
 

pomiedore vs

New Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
33
Reaction score
2
Points
0
Location
sydney
Members Ride
vs acclaim series 11 v6
Yes.
The first washer went in as an inverted cup , then the bush and bearing, then the next washer went in as normal cup( like this U ), then the nut tightened all the way down, then the locating plate and nut.
 
Top