Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Vs help

vswagow

New Member
Joined
Mar 26, 2009
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VS Wagon VS
Hi guys im new here.
I have a vs wagon on gas. It is running shocking on petrol and perfectly fine on gas. when it idles on petrol it sounds like it has a lumpy cam in it.
Here is a video of the car. would be great if you could help or tell me how to fix.


Cheers:thumbsup:
 

SV62NV

Scuba Steve
Joined
Mar 26, 2009
Messages
253
Reaction score
1
Points
0
Location
Kurunjang
Members Ride
MY09 VE SV6
my mate had the same problem with his car, he went and bought a normal exhaust and the problem stopped, mite not be the same with u just a suggestion.

cheers, shane
 

hako

Donating Member
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,019
Reaction score
85
Points
48
Age
77
Location
Toowoomba SE QLD
Members Ride
VS11 BT1 V6
My first though is one or more dirty injectors as you say it runs OK on gas (rules out ignition) - put a can or two of injector cleaner thru the tank and see if that improves things. It's not blowing black smoke so it's not running rich.
And welcome to the forum.
 

vswagow

New Member
Joined
Mar 26, 2009
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VS Wagon VS
thanks guys will try injector cleaner and see how things go.
Could it also be a dud valve or not?

cheers
 

RedGoesFaster97VS

New Member
Joined
Feb 18, 2006
Messages
71
Reaction score
0
Points
0
Location
Perth,WA
Members Ride
96 VS Executive S II
I have the same issue on gas, runs soo bad but fine on petrol, sorry i cant help tho, i still trying to figure mine out =)
 

hako

Donating Member
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,019
Reaction score
85
Points
48
Age
77
Location
Toowoomba SE QLD
Members Ride
VS11 BT1 V6
thanks guys will try injector cleaner and see how things go.
Could it also be a dud valve or not?

cheers
A dud valve will be felt on gas as well - as it runs OK on gas the valves must be OK. May also pay to replace the fuel filter as a long shot...probably due anyway!
 

VrWagz1

The Wagon on Wheels..
Joined
May 5, 2008
Messages
2,438
Reaction score
29
Points
48
Location
wollongong
Website
www.wagzhome.justcommodores.com.au
Members Ride
VE SSV MY09 Auto Wagon
That sounds so very wrong, giving it runs on gas fine i would say check out the fuel system. As said injectors would be high on the list.
 
Top