Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Vs SS Ute Cruise Control

Discussion in 'VR - VS Holden Commodore (1993 - 1997)' started by SS UTE, Aug 2, 2006.

  1. SS UTE

    SS UTE Guest

    Hi all new to the site after a cruise control kit for my ute its a 98 VS SS ute doesn't have cruise and would like to put it on is it simple i heard the wiring is all there under the colum and the plug is under the bonnet, any help would be great and were i could get the parts aswell.
    Cheers:yeah:
     
  2. Infus10n

    Infus10n New Member

    Messages:
    1,751
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 4, 2005
    Location:
    Perth
    Members Ride:
    Holden Captiva (Work Demo)
    Try the wreckers and pick up some genuine parts :)
     
  3. SS UTE

    SS UTE Guest

    Any suggestions down in Melbourne recomendations as in were to go for the parts.
     
  4. AirStrike

    AirStrike Administrator Staff Member

    Messages:
    8,158
    Likes Received:
    94
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Jun 28, 2003
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    91' VN SS
    Auto or Manual? You will need the control box, cables, brake switch (and clutch if you have it), control stalk, etc.
    Look on ebay there are a few blokes who have wiring kits to suit with instructions.
    AirStrike :air:
     
  5. AirStrike

    AirStrike Administrator Staff Member

    Messages:
    8,158
    Likes Received:
    94
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Jun 28, 2003
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    91' VN SS
    Talk to CommWreak in Airport West mate, they know there stuff and will have everything you need instore.
    AirStrike :air:
     
  6. SS UTE

    SS UTE Guest

    its a manual and i saw a kit on ebay its for a V6 will it still work and im not sure if the plug under the bonnet is definetly the write one is there any specs any were stating that it should have the harness.
     
  7. markovr

    markovr Well-Known Member

    Messages:
    2,898
    Likes Received:
    79
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Nov 23, 2003
    Location:
    northside brisbane
    Members Ride:
    94vr 5sp .04vz wgn,93vp wgn,82 vhV6 wgn ,88 vn 5sp
    Check under the bonnet for the actuator plug it should be located in the loom somewhere like in the diagram http://forums.justcommodores.com.au/attachment.php?attachmentid=6163&d=1127345326 its for a v6 but the plug should be in the loom in the same place...the actuator is mounted in a different position close to the lefthand strut tower but the plug should be there if it is wired for cruise control
     
  8. SS UTE

    SS UTE Guest

    Thanks for the help and the diagram, just hoping now that a V6 unit is the same as a V8 one cause i found one.
     
  9. markovr

    markovr Well-Known Member

    Messages:
    2,898
    Likes Received:
    79
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Nov 23, 2003
    Location:
    northside brisbane
    Members Ride:
    94vr 5sp .04vz wgn,93vp wgn,82 vhV6 wgn ,88 vn 5sp
    Heres the v8 install I think the actuator stepper motor units are the same
     
    Last edited: Mar 14, 2008
  10. SS UTE

    SS UTE Guest

    Thanks hard to tell but i thnk your write now just have to find one
     

Share This Page