Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VS Temperature

Acclaim96

New Member
Joined
Nov 3, 2007
Messages
52
Reaction score
0
Points
0
Location
Melbourne
Members Ride
VS Acclaim
When my VS gets to 3/4 temp my hi fan kicks in which is normal. However my low fan only come on when i have the AC on. Would replacing the temp sensor/sender solve this prob???
 

aceventura

Doesn't drive like this
Joined
Oct 23, 2008
Messages
277
Reaction score
3
Points
18
Location
SEQ
Members Ride
Mazda 6
Sounds very strange to me.

From memory the Gregory's manual says to pull the lead off your temperature sensor (the fat one on the right) and start the car. After a few seconds the low fan should start, and a little while after the hi fan. That will tell you something about the sensor circuit.

Is all I can suggest at the moment.

If you are sure that without the A/C on, only the Hi fan works, then changing the sender with do nothing - for the gauge only. I'd also try a few other things before replacing the sensor.
 

hako

Donating Member
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,020
Reaction score
87
Points
48
Age
77
Location
Toowoomba SE QLD
Members Ride
VS11 BT1 V6
When my VS gets to 3/4 temp my hi fan kicks in which is normal. However my low fan only come on when i have the AC on. Would replacing the temp sensor/sender solve this prob???
That's exactly how mine operates so I'd reckon that's normal. Aircon only turns the fan to low and hi fan will turn on when 3/4 hot with or without A/C on.
 
Top