Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

vs wont turn over

laver

burn rubber not your soul
Joined
Feb 9, 2011
Messages
32
Reaction score
0
Points
0
Location
ballarat, victoria
Members Ride
vy executive
so the only time i touched the engine was to change it to a pod filter did it all right had it running for 5 mines then it cut out so and wouldnt start againg so i put the box back on and it doesnt even fire now =/ help please?
 

patskies

Member
Joined
Jan 10, 2010
Messages
144
Reaction score
0
Points
16
Age
34
Location
townsville
Members Ride
VT SS LS1 (vz monaro themed)
so your saying that it cranks but will not start??

first of all do a diagnostics check. this saves alot of time.
 

Bizmark

Member
Joined
Jul 25, 2010
Messages
237
Reaction score
2
Points
18
Location
Vic
Members Ride
93' Pov-Pac
Were any hoses or sensors unplugged to fit the pod filter, you may have forgotten to reconnect something.
 

patskies

Member
Joined
Jan 10, 2010
Messages
144
Reaction score
0
Points
16
Age
34
Location
townsville
Members Ride
VT SS LS1 (vz monaro themed)
i too was thinkin the airflow meter
 

laver

burn rubber not your soul
Joined
Feb 9, 2011
Messages
32
Reaction score
0
Points
0
Location
ballarat, victoria
Members Ride
vy executive
some conections were unpluged but iv put them it but the crank wont even turn now
 

patskies

Member
Joined
Jan 10, 2010
Messages
144
Reaction score
0
Points
16
Age
34
Location
townsville
Members Ride
VT SS LS1 (vz monaro themed)
yes. battery prob hasnt got enough juice to turn the engine anymore
 

Constatiner

New Member
Joined
Feb 6, 2011
Messages
10
Reaction score
0
Points
0
Location
Mackay
Members Ride
vs commodore ute Series 2
could be your battery in ur key thats flat
 

Brett_jjj

Well-Known Member
Joined
Oct 16, 2009
Messages
6,805
Reaction score
94
Points
48
Location
Tamworth NSW
Members Ride
vs commodore
Powering up a radio is a world away from the power needed to wind over the engine via the starter motor.Try turning the headlights to high beam and then try the starter,do the lights go dim or completely off whilst trying to crank the engine? If they do,the battery is most likely buggered.If they stay bright,theres a bad connection somewhere between battery and starter or the engine earth side..
 
Top