Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Vt as 5.7ltr

Wayne donaldson

New Member
Joined
Dec 15, 2019
Messages
1
Reaction score
0
Points
1
Age
46
Location
Gunning
Members Ride
Vt as 5.7
Hi all just a question some one might be able to help me ...
I have a vt ss 5.7ltr auto wont starts we took battery out and now won't start won't turn over and not throwing out any codes.. when turn keys to start you here a sound like wire arking out near driver side near battery did start and run but then turn off the nothing ...and only 137000ks
Thanks for helping me a mate said it might be a earth wire from engine block to chassis ground??
 
Last edited by a moderator:

mpower

Well-Known Member
Joined
Jan 22, 2007
Messages
4,855
Reaction score
1,388
Points
113
Location
Brisbane
Members Ride
V2 CV8 Monaro and VF SSV Redline
Check anything connecting to the battery.

check the connectors on the alternator and starter - remove and reseat all.
 

BlackVXGTS

Well-Known Member
Joined
Aug 14, 2004
Messages
4,467
Reaction score
1,191
Points
113
Location
Melbourne, SE
Members Ride
GEN-F2 GTS A6, VS Clubsport 185 A4
The attached file from the Holden VT/VX Service Manual may help you understand/fix your problem. What scan tool did you use to verify that no DTCs have been set? When you replaced the battery, you didn't get the leads around the wrong way by any chance - even for a short time?
 

Attachments

Top