Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VT Calais Interior Light not working

SMIT

Donating Member
Joined
Aug 11, 2005
Messages
873
Reaction score
2
Points
18
Age
32
Location
Mornington Peninsula, Victoria
Members Ride
VT C2R TURBO 5SP + CRUNCH VE SSV 6SP
hey guys,
Just installed a VT calais interior light into my car. The main interior light goes on and off with the doors and evan when i push the buttons on the light the main light will come on but not the other 2? its completing teh circuit i know this because the other lights dont turn on.

It says on the light that you need 12v8w globes i replace with 12v10w glove but no luck, 2 watts wouldent make a differnece.

I know there is an eye crimp for the -ve on the 2 smaller ones and im 99% its getting earth...


anyone goy any ideas?
 

greekplaya

Wog On Wheels
Joined
Jan 8, 2009
Messages
79
Reaction score
1
Points
0
Location
Adelaide, SA
Members Ride
VT Executive S2 Olympic Ediiton
hey guys,
Just installed a VT calais interior light into my car. The main interior light goes on and off with the doors and evan when i push the buttons on the light the main light will come on but not the other 2? its completing teh circuit i know this because the other lights dont turn on.

It says on the light that you need 12v8w globes i replace with 12v10w glove but no luck, 2 watts wouldent make a differnece.

I know there is an eye crimp for the -ve on the 2 smaller ones and im 99% its getting earth...


anyone goy any ideas?
I've just done the same thing and I think the wattage and the switches are linked somehow (i've got no real idea with electrics). I've got an LED as the main and standard halogens in the maps lights and all switches only turn on the main. My thinking is that the switches work by what is drawing the least power and turning that on which in my case is the main light.

Hope that helps somehow, if anyone can let me know if i'm even close to being right that'd help too
 

SMIT

Donating Member
Joined
Aug 11, 2005
Messages
873
Reaction score
2
Points
18
Age
32
Location
Mornington Peninsula, Victoria
Members Ride
VT C2R TURBO 5SP + CRUNCH VE SSV 6SP
I've just done the same thing and I think the wattage and the switches are linked somehow (i've got no real idea with electrics). I've got an LED as the main and standard halogens in the maps lights and all switches only turn on the main. My thinking is that the switches work by what is drawing the least power and turning that on which in my case is the main light.

Hope that helps somehow, if anyone can let me know if i'm even close to being right that'd help too
weird ive got a LED as a main light and normal for the map reading light as well, might be the problem. anyone got any ideas?>
 

accentstencil

Well-Known Member
Joined
Jun 30, 2005
Messages
8,212
Reaction score
408
Points
83
Age
68
Location
Eschol Park, Sydney
Members Ride
WH II Caprice, 5.7 2017 Captiva.
They won't work properly by just plugging them in, they need some modifications but I don't know how to do it.
 

greekplaya

Wog On Wheels
Joined
Jan 8, 2009
Messages
79
Reaction score
1
Points
0
Location
Adelaide, SA
Members Ride
VT Executive S2 Olympic Ediiton
I'm fairly confident on the wiring side of things mine's perfect because when I put a standard halogen in the main as well all lights function as they should. So I think it must come down to the voltage of the LEDs???
 

greekplaya

Wog On Wheels
Joined
Jan 8, 2009
Messages
79
Reaction score
1
Points
0
Location
Adelaide, SA
Members Ride
VT Executive S2 Olympic Ediiton
Wait all your lights, light up? Evan the 2 map reading light when you use the normal globe?
that's right, if i put a normal halogen globe in the main light all my lights function as they should, it's once i put the LED in that the map lights stop working
 

greekplaya

Wog On Wheels
Joined
Jan 8, 2009
Messages
79
Reaction score
1
Points
0
Location
Adelaide, SA
Members Ride
VT Executive S2 Olympic Ediiton
Ok well leds draw hardly any power compared to halogen, so its the resistors in the led festoon which are the problem.
that's what I thought once I found that out so I've got some smaller LEDs on order for the map lights so once they rock up I'll put them in and if what I'm thinking is right all should function as it should
 

SMIT

Donating Member
Joined
Aug 11, 2005
Messages
873
Reaction score
2
Points
18
Age
32
Location
Mornington Peninsula, Victoria
Members Ride
VT C2R TURBO 5SP + CRUNCH VE SSV 6SP
that's what I thought once I found that out so I've got some smaller LEDs on order for the map lights so once they rock up I'll put them in and if what I'm thinking is right all should function as it should
hey mate did you get the led lights in yet? is it working??
 
Top