Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VT engine shuddering

Secki

New Member
Joined
Nov 22, 2004
Messages
419
Reaction score
1
Points
0
Age
39
Location
Southern Highlands
Website
www.australianlawenforcement.com.au
Members Ride
VH Wagon SLX 253
Ok a mates VT V6 revs fine when in neutral, but when you plonk her in drive and take of it shudders all the way like it is running on 4 cylinders or misfiring, and when you are drving along aswell.

What could be causing this any help is much appreciated ?
 

holdenvtman1123

Improvise Adapt Overcome
Joined
Sep 13, 2008
Messages
354
Reaction score
3
Points
18
Location
Broken Hill NSW
Website
www.google.com.au
Members Ride
VZ Adventra LX6 2006 3.6L
try changing the fuel filter and cleaning the throttle body
 

Ozzie

JCCC Warrnambool
Joined
Jul 10, 2008
Messages
2,055
Reaction score
85
Points
48
Location
Warrnambool
Members Ride
Ozzie'z Supercharged VY Calais
I think he mentioned that it runs fine in neutral. It would run like **** in neutral with a dirty throttle body and fuel filter.

Sounds like it could be many things to do with the transmission,
Check the transmission mounts and oil.
If its none of the above then its a possible sensor problem.
 

fasamr

New Member
Joined
Aug 20, 2008
Messages
56
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
vt 3.8 ltz
check out the gearbox mounts gotta replace it
 

Secki

New Member
Joined
Nov 22, 2004
Messages
419
Reaction score
1
Points
0
Age
39
Location
Southern Highlands
Website
www.australianlawenforcement.com.au
Members Ride
VH Wagon SLX 253
WE broek down on the way home, engine started then died 2 seconds later, then wouldnt start at all, NRMA came out and said it looks like fuel pump cause as he was bashing it the car started and only stop when he stopped bashing the fuel pump, so we got towed, finally home now after a 6am finish from work..........
 

holdenvtman1123

Improvise Adapt Overcome
Joined
Sep 13, 2008
Messages
354
Reaction score
3
Points
18
Location
Broken Hill NSW
Website
www.google.com.au
Members Ride
VZ Adventra LX6 2006 3.6L
maybe the throttle position sensor on the throttle body. there prone to go.
 

fitz_vt

Pass Me A Wrench.....
Joined
Nov 2, 2008
Messages
508
Reaction score
3
Points
0
Location
Adelaide - South Side
Members Ride
VT Commodore SII Olympic Edition
there is many things it could be like ozzie says if it was a fuel pump it would be running like **** in neutral as well. when the key is in the ignition you turn it to start does the fuel pump prime?

if it doesnt check the voltages to the fuel pump, if there is no voltage then check the ECU. it might be faulty it wouldnt cause vibration, if not then check the vacuum hoses it might be causing the vibration but not the not starting issue.
there seems to be more then just a fuel pump wrong.
 

Stoker

New Member
Joined
Apr 21, 2009
Messages
13
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VX Executive S2
Hi Mate, had a similar problem, turned out to be the leads arcing out, try starting the car at night and have someone give it a bit of a rev while you look under to bonnet to see if you can see a spark any where, if you do then get some new leads.
 
Top