Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VT SS - temperature gauge and thermos don’t work

JustBoughtanSS

New Member
Joined
May 30, 2019
Messages
2
Reaction score
0
Points
1
Age
53
Location
Wodonga
Members Ride
VT SS 5.7 Manual
hi all,
I’m very new to this and have just bought myself a VT SS with a 5.7 ltr etc .. it looks and sounds great but the temp gauge and thermo fans don’t work.
Not knowing what to do I replaced the temp sensor and relays, but it hasn’t fixed things.
Can anyone help me out here please?
Cheers
 

immortality

Can't live without smoky bacon!
Staff member
Joined
Apr 15, 2006
Messages
17,907
Reaction score
7,007
Points
113
Location
Sth Auck, NZ
Members Ride
HSV VS Senator, VX s2 Calais S/C
Does the engine get hot? Checked the thermostat?

Do you have the 3 screen dash? You can put the dash into diagnostic mode and it will give a digital readout of the actual engine temp. The temp gauge doesn't show temps from cold to hot but rather only starts to read once the engine reaches about 55 degrees C which is quiet annoying as I find we need to drive ours for a few minutes before the gauge moves when it's fairly cold outside.
 

JustBoughtanSS

New Member
Joined
May 30, 2019
Messages
2
Reaction score
0
Points
1
Age
53
Location
Wodonga
Members Ride
VT SS 5.7 Manual
Thanks for the info - I will do as suggested and see what happens.
Cheers
 
Top