Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VT supercharged into a VY

James_aitchison

New Member
Joined
Jun 10, 2012
Messages
98
Reaction score
0
Points
0
Location
Old Bar, NSW
Members Ride
VX Series II S Pac 3.6L V6
Just asking for a mate who gets a few commodores and wrecks.
Curious to know if the L67 is a straight drop into the VY, and switch ECUs. Or do you need whole wiring loom and change everything over from the VT?
 

0081

Member
Joined
Aug 10, 2008
Messages
492
Reaction score
2
Points
18
Location
Sydney
Members Ride
VY s m5 supercharged
No you will need a vy loom. You can use your stock NA loom and just extend some wires as needed as it uses the same sensors they are just in a different location.
Then get the supercharged tune burnt to your computer, or get a supercharged comp with your cars info burnt to it or get the new comp linked to your bcm.
 

Kinng

CrippleFK
Joined
Mar 31, 2013
Messages
172
Reaction score
0
Points
16
Age
30
Location
Straya ~ QLD
Members Ride
VE Series 2 SV6
You will need to move the ECU and wiring loom I'm pretty sure.

Kinng
 

0081

Member
Joined
Aug 10, 2008
Messages
492
Reaction score
2
Points
18
Location
Sydney
Members Ride
VY s m5 supercharged
You will need to move the ECU and wiring loom I'm pretty sure.

Kinng
Not true, he can us his current loom and ecu they both need easy mods tho.

I kniw this as i did it in my car. I have a vy manual which i put the supercharged motor into. Used ,y loom and ecu.
 

Kinng

CrippleFK
Joined
Mar 31, 2013
Messages
172
Reaction score
0
Points
16
Age
30
Location
Straya ~ QLD
Members Ride
VE Series 2 SV6
Not true, he can us his current loom and ecu they both need easy mods tho.

I kniw this as i did it in my car. I have a vy manual which i put the supercharged motor into. Used ,y loom and ecu.
Oh ok, just extend the loom?

Kinng
 

0081

Member
Joined
Aug 10, 2008
Messages
492
Reaction score
2
Points
18
Location
Sydney
Members Ride
VY s m5 supercharged
Oh ok, just extend the loom?

Kinng
Yep you have remove the tape from the loom and pull the plugs back tom there new locatio. I needed to cut and join about 6 to 7 cables. Each car will be differet depending on how the wires where placed in the loom when it was made. Half of mine just had to be cut ad untwisted from other wires in the loom
 
Top