Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VX SS poor startup idle, misfire and no power after 3500rpm

Discussion in 'VT - VX Holden Commodore (1997 - 2002)' started by That Deaf Guy, Jan 13, 2020.

  1. That Deaf Guy

    That Deaf Guy New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Aug 29, 2019
    Location:
    Bankstown
    Members Ride:
    VX SS
    My VX SS had a constant misfire and dead spots after 3500rpm. I changed the plugs, leads, coils, injectors and O2 sensors trying to rectify the problem. Nothing changed till I did the injectors. The car started up Brum then idles like it wants to stall for about 30 secs then idles normal. Also since changin the injectors, I can’t rev past 3500rpm. Massive dead spot. I was told it’s a vacuum issue. Where do I go from here? Everything was bought from mace. STD coils and injectors. I want to fix the misfire amd deadspot before getting it dyno tuned. Or does the dyno tuning fix this issue?
     
  2. ant797

    ant797 Active Member

    Messages:
    378
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Nov 29, 2012
    Location:
    bunbury
    Members Ride:
    vy s
    could be your throttle position sensor can test it with a multimeter for dead spots couldnt hurt to give the maf a clean either with contact cleaner that meters the amount of air coming into the intake
     
  3. 07GTS

    07GTS Well-Known Member

    Messages:
    1,889
    Likes Received:
    445
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    Sep 8, 2013
    Location:
    Australia
    Members Ride:
    VEGTS BLOWN E85
    check fuel pressure
     
    That Deaf Guy and ant797 like this.
  4. Trevor loves holden.

    Trevor loves holden. Well-Known Member

    Messages:
    1,917
    Likes Received:
    354
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    Jun 6, 2019
    Location:
    Victoria
    Members Ride:
    vs commodore
    Don't know about contact cleaner for MAF, use MAF approved cleaner, but doubt that's the problem, maybe worn exhaust valve spring, well could be many of things like dodgy new o2 sensors, a break in wires on the dfi plug, blocked fuel filter, bad fuel pump or fuel regulator, or TPS which was mentioned, it should climb steady to 5v full throttle.
     
    That Deaf Guy likes this.
  5. ant797

    ant797 Active Member

    Messages:
    378
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Nov 29, 2012
    Location:
    bunbury
    Members Ride:
    vy s
    Im 1 for checking fuel pressure like 07gts mention does sound like its starving
     
    That Deaf Guy likes this.

Share This Page