Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VZ executive wagon hazards not working

Discussion in 'Electrical Wiring / Questions' started by TheChinchent83, Sep 13, 2019.

  1. TheChinchent83

    TheChinchent83 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Mar 4, 2019
    Location:
    Greta
    Members Ride:
    VZ executive wagon 3.6
    Hi have vz wagon the hazards r not working at all no clicking noise when button is on have replaced button with working one have replaced fuse could it be the relay in the bcm has **** itself????? Blinkers work fine normally when hazard button is on the don't work through stalk
     
  2. Trevor loves holden.

    Trevor loves holden. Active Member

    Messages:
    501
    Likes Received:
    118
    Trophy Points:
    43
    Joined:
    Jun 6, 2019
    Location:
    Victoria
    Members Ride:
    vs commodore
    The hazard relay is in the bcm labeled HFKM 012-SHS
     
  3. TheChinchent83

    TheChinchent83 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Mar 4, 2019
    Location:
    Greta
    Members Ride:
    VZ executive wagon 3.6
    Yeah I know the relay is in the bcm that's why I'm asking if people think it could be that that is fucked so not wasting money fixing that when not problem
     
  4. Trevor loves holden.

    Trevor loves holden. Active Member

    Messages:
    501
    Likes Received:
    118
    Trophy Points:
    43
    Joined:
    Jun 6, 2019
    Location:
    Victoria
    Members Ride:
    vs commodore
    How else you going to find out, its 50/50, you replaced the switch your fuses are ok then what else could it be, your blinker stalk. Going from other forums 99% of the time was relay.
     
  5. TheChinchent83

    TheChinchent83 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Mar 4, 2019
    Location:
    Greta
    Members Ride:
    VZ executive wagon 3.6
    Yeah I understand what ur saying just hope it is the relay getting a mate to change for me next week will post update then
     
  6. TheChinchent83

    TheChinchent83 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Mar 4, 2019
    Location:
    Greta
    Members Ride:
    VZ executive wagon 3.6
    Didn't think it is the stalk seeing as the blinkers work fine but not sure will be honest this is one of the first commodores I've owned and had problems with
     
  7. Trevor loves holden.

    Trevor loves holden. Active Member

    Messages:
    501
    Likes Received:
    118
    Trophy Points:
    43
    Joined:
    Jun 6, 2019
    Location:
    Victoria
    Members Ride:
    vs commodore
    99.9% its the relay if you put a working hazard switch in and your fuse is ok, the only thing stopping is the wiring loom, you never know it could be just the plug on the bcm.
     
    TheChinchent83 likes this.
  8. TheChinchent83

    TheChinchent83 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Mar 4, 2019
    Location:
    Greta
    Members Ride:
    VZ executive wagon 3.6
    Will look again tomorrow
     
  9. TheChinchent83

    TheChinchent83 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Mar 4, 2019
    Location:
    Greta
    Members Ride:
    VZ executive wagon 3.6
    Well ended up being half the relay was missing so no.contact was being made am so.glad it's working again
     
    Trevor loves holden. likes this.

Share This Page