Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Vz ss oxygen sensor

TimRog

New Member
Joined
May 28, 2013
Messages
1
Reaction score
0
Points
0
Location
Victoria
Members Ride
VZ SS 5.7
rough idle, found to be crook oxygen sensor, replaced with brand new one and problem solved, was running fine, fuel usage back to normal, so yeah I gave her a couple little squirts here and there and was going good then all of a sudden it went from fixed to worse than before,,, spluttering, loss of power fuel usage sky rockeyed almost as if the sensors are not working at all.... Ill probably find out tomorrow when its light what happened but anyone have an ide wtf just happened?
 

WL2005HBD

New Member
Joined
Aug 12, 2012
Messages
267
Reaction score
4
Points
0
Location
VIC
Members Ride
2005 WL Statesman HBD
Wiring may have melted after installation against one of the extractors?
Any CEL?
 

loopie

Member
Joined
Aug 16, 2011
Messages
276
Reaction score
5
Points
18
Location
sa
Members Ride
vx
not related but ive recently brought a 2nd hand HARLEY it runs after market computer ,AND my oxygen scencors are disconnected (2) and the bike runs great, from what ive found out they have too be when running this unit
 

WazzaVN

Wazza VN
Joined
May 28, 2008
Messages
1,090
Reaction score
53
Points
48
Location
Melbourne
Members Ride
VZ 6ltr ute, VP Calais and HJ Prem
not related but ive recently brought a 2nd hand HARLEY it runs after market computer ,AND my oxygen scencors are disconnected (2) and the bike runs great, from what ive found out they have too be when running this unit
Yeah I think they can dissable them when it's tune. I think they can cancell the ones after the cats with a maffed and both with a maffless. I'm probably wrong though, can anyone confirm that?
My oxys are giving me trouble too.
 

CONROD

Member
Joined
Jul 23, 2012
Messages
550
Reaction score
5
Points
18
Location
SOMEWHERE in the land of OZ
Members Ride
VZ SS THUNDER 6.0l 6 Sp
When you installed the new one,did you use any grease at all on the threads as anything with silicone in it will poison it quicker than you think,or have you been dosing up the fuel with injector cleaner which is not compatible with O2 sensors.But for it to fail almost instantly sounds like the connector is not making contact
 

RiCeY

F O R U M W A R R I O R
Joined
Mar 29, 2005
Messages
4,126
Reaction score
467
Points
83
Location
Australia
Members Ride
VZ SV8 6spd 6.0 430rwhp
Or it hasnt sealed properly and is drawing air into the exhaust making the car think its running lean. ECM will crank up fuel trims to compensate.
 

st3r3otyp3

Donating Member
Joined
Feb 13, 2008
Messages
2,000
Reaction score
17
Points
38
Location
WA bruz
Members Ride
VX HSV VX SS
what brand of 02 sensors did you buy????
 
Top