Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VZ stereo HELP please

Discussion in 'Car Audio' started by snicko, Feb 5, 2010.

  1. snicko

    snicko New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2010
    Members Ride:
    VZ
    Hi Everyone,

    New here & to commodores.

    I'm trying to put my stereo into my VZ wagon and having some issues. It fits great but the wiring is confusing me.

    I've cut the factory plug off so i've got all the wires there ready to join to my stereo's loom. ( jvc headunit )


    as posted on here::

    VN - VZ

    Accesories - Yellow
    Constant - Orange/White ( CANT FIND THIS ONE!! )
    Illumination - Brown/White
    Earth - Black/White
    12V OUTPUT - Yellow/Red
    Radio Mute - Yellow/Black (VT onwards)
    Antenna up - White (VR onwards)
    Antenna down - Blue (VR onwards)
    Illumination OUTPUT - Grey (VT onwards)

    I may have blown my fuse when i touched a wire by mistake cause now i can't get 12v out of the accessories either. ( which i notice stays on even after you take the key out of the ign for a while )

    Some help would be greatly appreciated!!
    cheers.
     
  2. acarmody

    acarmody Donati..Whoa Green

    Messages:
    5,920
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Apr 29, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VX Berlina
    Umm I'm not reading this right. Whats the problem? Blown fuse? Change the fuse.

    And the car will keep giving accessories power until you open the drivers door or the time limit is hit.
     
  3. snicko

    snicko New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2010
    Members Ride:
    VZ
    1. Is there a 2nd fuse box? I don't see one for the acc / stereo in the box under the bonnet....

    2. Need someone to explain my lack of constant power wire.
     
  4. acarmody

    acarmody Donati..Whoa Green

    Messages:
    5,920
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Apr 29, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VX Berlina
    1. Under the steering column.

    2. Hmmm don't know, just make a new one. Use any at the back of the fuse box.
     
  5. snicko

    snicko New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2010
    Members Ride:
    VZ
    1. thanks i will go out with my torch and try to locate this fuse box again ( i know there was one there in a mates VT but didn't see it in the VZ.

    2. That is possible. Thanks.
     
  6. acarmody

    acarmody Donati..Whoa Green

    Messages:
    5,920
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Apr 29, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VX Berlina
    Just remember if you make a new constant power, to put a fuse in it.
     
  7. Luke0011

    Luke0011 Car Audio Installer

    Messages:
    423
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jan 25, 2007
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    VZ Berlina 2005
    Welcome to the forums, you probably have blown the fuse when you cut the wires. Pull the fuse panel down under the steering column and check the radio and cigarette lighter fuses. Next time just cut the wires one at a time and try not to let the wires touch.
     
  8. acarmody

    acarmody Donati..Whoa Green

    Messages:
    5,920
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Apr 29, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VX Berlina
    But Luke0011 then where we get to see cool light shows. Like the time I undid the positive battery terminal with my spanner, and touched the handle to the chassis.
     
  9. snicko

    snicko New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2010
    Members Ride:
    VZ
    ok still not finding a fuse panel under the steering column.... somewhere else on the vz?
     
  10. snicko

    snicko New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2010
    Members Ride:
    VZ
  11. Luke0011

    Luke0011 Car Audio Installer

    Messages:
    423
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jan 25, 2007
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    VZ Berlina 2005
    Haha, ive done that a few times, lol. There is also a fuse box next to the battery, remove the cover and check the fuses there.
     
  12. acarmody

    acarmody Donati..Whoa Green

    Messages:
    5,920
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Apr 29, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VX Berlina
    A picture for ya. You didn't pull down the cover did you. :banstick: LOL.

    Just get you hand between the cover and steering column, pull towards seats and down.
     

    Attached Files:

  13. snicko

    snicko New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2010
    Members Ride:
    VZ
    haha Thanks. All done now. I still need to run a constant power wire tomorrow but the stereo is working great just running on the acc.

    Thnx again.
     
  14. scozz76

    scozz76 Member

    Messages:
    219
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Jun 2, 2008
    Location:
    Largs Bay, Adelaide, S.A
    Members Ride:
    VF 2014 Evoke - VYII Acclaim
    According to the attached wiring diagram, look for 'Orange/Black' (constant 12v). Also check the fuse, you may have blown it.
    Audio System.jpg
     
  15. snicko

    snicko New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2010
    Members Ride:
    VZ
    I know i have 2x orange blacks which both had no power when i tested them last night. If they're on a separate fuse to the radio then that could be why. I'll check the fuse box and hopefully get power to one of those O-bK's tomorrow.

    Cheers:)
     
  16. acarmody

    acarmody Donati..Whoa Green

    Messages:
    5,920
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Apr 29, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VX Berlina
    So do you lose all your settings when you turn the car off? Because that would suck.
     
  17. snicko

    snicko New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2010
    Members Ride:
    VZ
    yeah but i knew that when i couldn't hook up constant power. I will fix that problem tomorrow and wire in the dvd monitor too.
     
  18. TMM

    TMM OEM+

    Messages:
    877
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Jun 10, 2008
    Location:
    VIC
    Members Ride:
    VY Berlina S2
    That's why you remove the ground terminal first :doh:
     
  19. 06vzcalais

    06vzcalais New Member

    Messages:
    322
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 10, 2009
    i went to autobarn and bought an adaptor loom (no cutting of wires. plug and play. i can now refit the factory unit when i sell the car
    just a hint for next time
     
  20. snicko

    snicko New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2010
    Members Ride:
    VZ
    yeah i'm pretty sure if i ever sell this the person buying will be happy with a better than factory stereo. Can't believe how much better it sounds now even through stock speakers.
     

Share This Page