Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Weird noise coming from wheels at low speed

BlackVT5.7

New Member
Joined
Jan 20, 2009
Messages
34
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VT Exec 5.7
Hey,

Just wondering if anyone has the same weird sound my car makes at low speed.
Basically in car parks and places where the sound can bounce off, at low speed it sounds like a whooshing noise coming from the front wheels.

Would this be the rotors or from the actual wheel design themselves ?
They are calais internationals....the pizza dish type ones.

There is no shuddering or anything from the brakes.

The car is a vt exec gen3.

Just curious if its normal or If I can get it fixed ?

Cheers.
 

James_yo7

Barbitaboopey?
Joined
Feb 28, 2007
Messages
124
Reaction score
2
Points
0
Age
33
Location
Melbourne, Vic
Members Ride
2008 LUX minitruck
it could be something as simple as your tires? have you checked if there isnt any stones in them or something?

sometimes it can be something as stupid as that. otherwise its got me stumped
 

black as

New Member
Joined
Sep 8, 2008
Messages
254
Reaction score
2
Points
0
Location
Victoria
Members Ride
I have 2 cars VZ sv8 6 litre and VU ute 5.7 litre
Sounds like your tires I had the same problem, put on a set of Dunlop 3000 and solved the problem:thumbsup:
 

BlackVT5.7

New Member
Joined
Jan 20, 2009
Messages
34
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VT Exec 5.7
Really, you reckon its the tyres ? Its quite an annoying sound

Maybe ill try rotating them, hope that might make a difference.

Be a waste to change the tyres, they are brand new, damn Falkens ! lol
 

Tom_1569

Ecotech Power
Joined
Nov 19, 2006
Messages
2,236
Reaction score
46
Points
48
Location
Gippsland - VIC
Members Ride
'14 SR5 Pusslux
Do you have slotted rotors?

After fitting slotted rotors on the VT, we got a kinda wooshing sound, use to it now, and the braking performance far out way the noise.
 

darren44

New Member
Joined
Dec 6, 2008
Messages
78
Reaction score
1
Points
0
Members Ride
VT S2 wagon Berlina
if it only when turning it might be the power steering rack.
 

StevenzZ

New Member
Joined
Jun 6, 2008
Messages
60
Reaction score
0
Points
0
Location
vic,melbourne
Members Ride
2000 VT S Tiga Mica
id say tires, when i brought my VT it had "Wanlie" or some terribly made Chinese Tyre and it made that noise that you describe so when i got to work i put on some dunlop 3000 and it was gone.
 

Dayvo

Because i can
Joined
Apr 28, 2005
Messages
2,500
Reaction score
3,030
Points
113
Location
South East,Victoria
Members Ride
VE SV6 Series 2
My wife had the same prob on her car .Turned out to be the tyres, the tread had started to separate from the tyre.
 

Scottie666

Scottie
Joined
Apr 4, 2009
Messages
61
Reaction score
0
Points
0
Age
37
Location
Brisbane
Members Ride
Vt Acclaim, 1988 Vl Comm,2007 VE BERLINA
my vt commodore

hey guy's well i own a 1997 vt commodore 3.8 litre it chuggs at certain revs and now has a noise coming from the internal, i replaced the plugs and i have put new ignition leads on and it is running like a shitter, only under load. once it starts to pick up it runs perfect but then once i flatten it it splutters and then stops doing it, any suggestions. there is no water in the oil or vice verser so it can't be getting into the plugs to do this. i'm stumped, any suggestions would be great

:bang::wax::bang:
 

tommy3228

New Member
Joined
Oct 26, 2010
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
Location
Victoria
Members Ride
VT Calais
same problem

ive got the same problem and ive been told its my brakes and that they need machining??
 
Top