Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

what is the problem with my system?

coco_ae

New Member
Joined
Aug 15, 2006
Messages
19
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VZ SV6
hello all..


my system composed of JVC 2-Din HU connected to a Kenwood 640w max destrbuting to four 6.5" 180w max JBL door speakers.

the problem is the 4 speakers act like every two speakers act like one ( right & left)

for example when i change the sound to the right and left from the HU it do ok .. but when i want to change front and back it act like the rear speakers is connected with the front .. just when i make the sound from the front only the sound still come from all 4 speakers and when i change it to the back only all speaker go silent ?

this is my system components :


http://www.jvc-me.com/productAccessory.asp?prodid=1104&productid=KW-XG706


Kenwood - KAC-8401


JBL Car & Marine Audio

help please

:bang::bang::bang::bang:
 

holdenboy

Custom Car Stereo Systems
Joined
Aug 31, 2008
Messages
2,330
Reaction score
15
Points
0
Age
38
Location
Nelson Bay NSW
Members Ride
VR Wagon
Firstly mate i'd like to thank you for supplying us with the links/pics of the products you have installed, makes our job easier ;)

I just have one question for you........do you have the user manual that came with the head-unit?
I ask this becasue the specs from the link you gave only say the unit has 2 pairs of RCA preouts, but below this states it has subwoofer control. What i would like to know is this second preout switchable from rear to sub?)

What i would assume has happened is the installer (or yourself) have used one RCA cable to connect to the head-unit (out of the front preouts) and then used a pair of RCA splitters to split the two RCA plugs into 4, and connected the 4 plugs into your amp. This means the amplifier is only receiving the front outputs of the head-unit, which would be the reason why you cant fade from front to rear.

If im confusing you let me know and i'll make it easier to understand ;)
 

acarmody

Donati..Whoa Green
Joined
Apr 29, 2007
Messages
5,920
Reaction score
46
Points
48
Location
Brisbane
Members Ride
VX Berlina
Holdenboy I was literally typing the same sort of message when I noticed that you had already beat me to it. Your reply wasn't there when I opened the thread, curse your quickness :D.
 

holdenboy

Custom Car Stereo Systems
Joined
Aug 31, 2008
Messages
2,330
Reaction score
15
Points
0
Age
38
Location
Nelson Bay NSW
Members Ride
VR Wagon
haha, gotta be quick mate :cool:
 

coco_ae

New Member
Joined
Aug 15, 2006
Messages
19
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VZ SV6
thanks for your help ..

i check the preouts and took this pic from the backside of the HU
 

Attachments

acarmody

Donati..Whoa Green
Joined
Apr 29, 2007
Messages
5,920
Reaction score
46
Points
48
Location
Brisbane
Members Ride
VX Berlina
Theres your problem, only the front preout used. Just put another RCA cable from the rear preouts into the channel 3+4 inputs of the amp, assuming the installer was smart enough to put the front speakers on channels 1+2.
 

trentvy

Dodges raindrops
Joined
May 3, 2008
Messages
360
Reaction score
2
Points
0
Location
Kilsyth South
Members Ride
Vy S pack
do those rcas look plugged in the wrong way to you? it you were colour coding or not?
 

acarmody

Donati..Whoa Green
Joined
Apr 29, 2007
Messages
5,920
Reaction score
46
Points
48
Location
Brisbane
Members Ride
VX Berlina
HAHA, yeah I didn't even notice that. It wouldn't make a difference if its also plugged in the wrong way at the amp.

Who did this installation anyway?
 

coco_ae

New Member
Joined
Aug 15, 2006
Messages
19
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VZ SV6
lol... guys you made me regret installing in that place

well i took another cable and adjusted the amp .. so i think the problem is solved as the fade works now

thanks all

PS: before i post here i asked the monkey and he said at first it can't be done and another one said he will do it for $70 , after i bought the cable for $8 did it myself .. lol
 
Top