Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Wierd issue VE SS

Discussion in 'VE Holden Commodore (2006 - 2013)' started by vr304, Jul 4, 2018.

  1. vr304

    vr304 Well-Known Member

    Messages:
    1,134
    Likes Received:
    215
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Feb 9, 2013
    Location:
    Auckland, New Zealand
    Members Ride:
    2007 ssv manual
    Hi guys I have a manual 2007 VE SS tonight I drove into town to get some dinner and when I went to start the car it really struggled to start almost like it had a flat battery I had to turn all lights,radio,accessory’s to get it going and when it started the esp was off and couldn’t be turned back on and the car was missing.... drove a bit further and turned the car off and when I started it back up again everything was back to normal?!? Any ideas??
     
  2. JoshlikesCalais

    JoshlikesCalais Active Member

    Messages:
    251
    Likes Received:
    84
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Mar 25, 2015
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    VE SSV Z
    I had a similar issue but it hasn't done it since.
    Could be many things: Battery, Fuel pump, plugs, leads, crank angle sensor, maybe starter but that wouldn't cause a miss. Is the engine light on? If it is get it scanned to see what the code is, most mobile auto elecs will have a scanner including RAA road side assist.
     
  3. monstar

    monstar Naturally as-pirated

    Messages:
    2,478
    Likes Received:
    1,654
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Feb 1, 2016
    Location:
    depths of Hays Inlet
    Members Ride:
    Peugeot 207 GTi
    Either crank angle sensor temporarily slipped out of whack else battery has low charge, as in amps not volts.
     
    JoshlikesCalais likes this.
  4. vr304

    vr304 Well-Known Member

    Messages:
    1,134
    Likes Received:
    215
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Feb 9, 2013
    Location:
    Auckland, New Zealand
    Members Ride:
    2007 ssv manual
    Engine light is not on but I’ll get the codes scanned to see if any faults were logged
     

Share This Page