Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Wont go loud!

bognog

Banned
Joined
Mar 5, 2006
Messages
37
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VN
Brand new speakers, brand new head unit, can't turn it up barely at all, like i can just hear it over the engine. I've tried running a single speaker straight to the head unit but no difference, what would it be? Can't be the wire throughout the car cause i ran a speaker straight tot he unit with new wire and no diff!!
 

Goon

Scientific Tuning
Joined
Feb 20, 2006
Messages
2,508
Reaction score
9
Points
38
Location
BrisVegas. QLD
Members Ride
VY CUSTOM.
Whats the watts on your speakers?

max watts the headunit can handle?

Make sure the headunit isnt stuck on that ATT setting.
 

bognog

Banned
Joined
Mar 5, 2006
Messages
37
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VN
The wattage isn't a problem, i've tried 2 head units and 2 sets of speakers.

However both head units were pioneer using the same plug.
 

hakhawk

smooth moderator
Staff member
Joined
Jan 18, 2005
Messages
6,337
Reaction score
126
Points
63
Age
36
Members Ride
BMW E21 320i, E36 "318IS" coupe
if you tried 2 head units and 2 sets of speakers, its definately something to do with the wiring, bad earth maybe, make sure none of the speakers cables are earthing or shorted against one another.
 

daron

wizfiz
Joined
Mar 28, 2006
Messages
1,421
Reaction score
29
Points
48
Location
adelaide
Members Ride
VE SSV
out of faze
change the _ + from one spkr only and swap it over
see if ya get bass
 

garfa

New Member
Joined
Aug 29, 2004
Messages
1,937
Reaction score
22
Points
0
Age
34
Location
SE Victoria
Members Ride
VY SS
The wattage isn't a problem, i've tried 2 head units and 2 sets of speakers.

However both head units were pioneer using the same plug.
plug?! what exactly do you mean by plug? does the volume change when you increase the volume by much?
 

sganro

i speak before i think
Joined
Aug 15, 2005
Messages
398
Reaction score
3
Points
0
Location
NQ
Members Ride
yet another VS
plug?! what exactly do you mean by plug? does the volume change when you increase the volume by much?
i think he means the wiring loom
 

Tasmaniak

Not a valid input....
Joined
Apr 30, 2005
Messages
8,094
Reaction score
126
Points
63
Age
39
Location
S.E. Melbourne
Website
www.ranjinstallations.com.au
Members Ride
VR Stato, C180 Kompressor, Prado and Ka
Out Of Phase. check your speaker wiring. Something is a little messed up :)
 

bognog

Banned
Joined
Mar 5, 2006
Messages
37
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VN
I have swapped neg an pos back an forth on the speakers, makes no difference.

It has to be a bad earth if i cut the earth wire off the unit an it still works, right?
 

Tasmaniak

Not a valid input....
Joined
Apr 30, 2005
Messages
8,094
Reaction score
126
Points
63
Age
39
Location
S.E. Melbourne
Website
www.ranjinstallations.com.au
Members Ride
VR Stato, C180 Kompressor, Prado and Ka
yeah...it means no earth and that the unit is earthing itself through the antenna cable...bear in imind that it only takes ONE speaker to be out of phase and that it can be awfully tricky trying to find which one. Typically if it having trouble earthing itself then when you turn the volume up the unit will switch off.
 
Top