Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Your VE- What problems have you had

Discussion in 'VE Holden Commodore (2006 - 2013)' started by Gavin62, Jun 26, 2011.

  1. Ron Burgundy

    Ron Burgundy Well-Known Member

    Messages:
    2,164
    Likes Received:
    1,004
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Jun 3, 2004
    Location:
    NSW
    Members Ride:
    VF II SS
    2010 sv6 two and a half year old.

    Drivers door actuator replaced under warranty.

    Everything else is good. No issues
     
  2. SueW

    SueW New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Feb 6, 2013
    Location:
    Mid North Coast, NSW
    Members Ride:
    VE SS-V
    2006 SSV

    When my son had it:

    Alternator needed replacing
    Diff had to be repaired or replaced (not sure which but it ended up costing $2000)

    Since I've had it:

    Flip key loose and car wouldn't start. Replacement key did this one time but I've had no issues in the month since.

    I also notice a lag in shifting between 2nd & 3rd gears on both auto and active select that's worse when it's cold but for all I know that may be perfectly normal.
     
  3. Wongy295

    Wongy295 Donating Member

    Messages:
    697
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Apr 18, 2011
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    2012 VE SV6 (LPG)
    2012 SV6 LPG

    -Loud clicking when toggling power windows. (Might be normal?)
    -Flat battery after 1200 Kms. (Had to call RACV Roadside Assistance)
     
  4. Reaper

    Reaper Tells it like it is.

    Messages:
    6,387
    Likes Received:
    4,755
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Aug 15, 2004
    Location:
    SE Suburbs, Melbourne
    Members Ride:
    RG Z71 Colorado, VZ LX8 Adventra, VP SS
    Just had the fuel pump replaced. 80,000 km E3.
     
  5. illlusion

    illlusion Member

    Messages:
    349
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Jun 13, 2006
    Location:
    Perth
    Members Ride:
    VE SSV MY10
    Drivers seat squeaking fixed under warranty rear main leak at 45k also fixed under warranty
     
  6. commodore665

    commodore665 expat Saffa

    Messages:
    2,718
    Likes Received:
    1,139
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Dec 30, 2011
    Location:
    New Zealand via Cape Town
    Members Ride:
    2005 SV6 & Alfa Romeo 156 V6
    Have a 2012 SV6 as a work vehicle ( In Police livery , albeit in mufti form ) , apart from the odd rattle , which comes from all the bits in the boot , no problems , a tad thirsty on the petrol , but thank god for fuel cards .
     
  7. Todd

    Todd New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Apr 14, 2013
    My ute appears to be magnetic. Everything that goes past seems to crash into it!
     
  8. Fekason

    Fekason Fekason

    Messages:
    650
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Mar 8, 2005
    Location:
    Penrith NSW
    Members Ride:
    2013 MY12.5 SV6Z + 2016 MY16 SV6, both manuals
    I am on VE number 3 now.

    2008 MY09 SV6 Manual: Plastic moulding on right hand side of drivers seat broke, replaced under warranty. Traded in at 75,000 km and 2 years 6 months. Not the car's fault, bumped and dented in a car park - culprit never found. Also had a set of windscreen wipers and the radio aerial stolen.

    2011 MY11 SV6 Manual: Nothing. Traded in at 51,000 km and 1 year 10 months. Interestingly, it was re-sold by the dealer within a matter of days. Not the car's fault, three tyre repairs and a keyed boot - just love the friends I make in my job. Also had a set of windscreen wipers stolen

    2013 MY12.5 SV6 Z Manual: Only time will tell. Still got the original windscreen wipers after two weeks.
     
  9. aimzh

    aimzh New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Apr 29, 2013
    Location:
    Australia
    Members Ride:
    VE Omega Series 2, Dual Fuel.
    2010 VE Series 2 Commodore Omega Dual Fuel (Auto)-
    I bought this car second hand(Ex-Telstra car) in December 2012. The past couple of months, my whole car would feel like its shuddering. This happened at sets of lights and when idling. I took it to the nearest dealership (warranty ends in sept '13) for this and also because sometimes when driving my LPG gauge decides I have no gas left, even if full. They claimed that there was nothing wrong with the car and that they didn't touch the LPG side of things as its "not factory fitted", (when I purchased the car I was told it was) therefore not under warranty of any kind. Only thing they said was to bring it back early one cold morning as it could be just because the car is cold. I told them that was garbage, as these issues are happening at any time of the day and on short and extended trips. This also happens regardless what gear its in including in Park, or whether its running LPG or Petrol.
    I rang Holden and asked for the nearest service centre with an LPG specialist. When I booked in, they said they have previously serviced my vehicle (under Telstra's ownership) and yes it is Default LPG Factory fitted- WOOO!
    Anyway, my car has gotten worse in the past week. The car has been shuddering more violently and for longer, as well as a fast 'click click click' sound coming from the engine bay.

    Sorry for the long winded story.The car is booked in tomorrow, but hopefully some one on here has experienced similar issues and can give me some more info. I feel that because I am a female, my concerns aren't taken as serious and treated as if I know absolutely nothing at all about my car like with previous issues with my old car (astra). I want to go in there with as much info as possible.

    Thanks!
     
  10. Sean880

    Sean880 Well-Known Member

    Messages:
    1,192
    Likes Received:
    181
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    May 14, 2009
    Location:
    VIC / NSW
    Members Ride:
    2012 VE SV6 ser 2 and 911 Porsche Carrera S 997
    1. With all the advanced electronic diagnostic equipment available to the dealers, if half competent they should be able to identify and resolve the problem for you.

    2. As your warranty is running out in Sept detail in writing in a formal letter the problems you are having requesting that these be fixed in accordance with the Holden warranty. Make sure your letter is affixed to their paper work. Describe the problems very comprehensively, hand your letter to the service centre and keep a copy for yourself. If Sept comes and the problem is not fixed to your satisfaction by then you have a formal written record that you reported and asked for the problem to be fixed when under warranty. As it was reported prior to the warranty expiry and not fixed properly (or not at all) they are obliged to rectify the problem for you (after the warranty expiry). You should not need to do this but it avoids any future "he said ...she said" arguments about what you requested and reported and you need to protect your position with the warranty.

    3. Tip for the future - do not ever buy an ex fleet car.

    4. Be persistent and best of luck with it.
     
  11. aimzh

    aimzh New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Apr 29, 2013
    Location:
    Australia
    Members Ride:
    VE Omega Series 2, Dual Fuel.
    You'd think so wouldn't you lol...I will definitely be doing that, thanks. I had no luck with holden again and also no luck with an LPG specialist who I stopped in to ask. He couldn't find anything either because the car decided to behave for 5mins but he did say the clicking noise is normal and its the LPG injectors. I'm not completely convinced because this noise only started a week ago. Tonight the car took a turn for the absolute worse with lagging and jerking between gears and shuddering that bad when driving felt like I was driving a small truck. I did finally get a warning light on the dash though- the check engine light came on. It went of when I turned the car off and left it for a couple of mins before turning it back on. I tried it on petrol again and got home no dramas on petrol(weird coz it was doing it on petrol before also).
    Tomorrow I will be writing that letter, ringing holden again and also will pop into an impco specialist to see if they can find anything. Hopefully now a fault code will come up in the system scan.

    So frustrating ! Thanks for your input though mate !!
     
  12. holomatrix

    holomatrix Active Member

    Messages:
    139
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Jul 15, 2009
    Members Ride:
    VF Redline Sportwagon
    I've had a couple...

    For work I had an original 2006 SSV - nice car but the leather was awful. Even though I took care of it the cheap leather on the drivers seat cracked and became excessively worn in around 20,000kms. I also had to fight with two seperate dealerships before finally getting my front strut repaired under the 'clunking' recall that they had with the early v8s. Pretty much every dash panel and A pillar plastic item rattled. One dealer got rid of a few rattles only to introduce a new one when they installed a pollen filter a few weeks later. Air con leaked.

    Next was a 2009 MY10 CalaisV. Same leather issue. Drivers seat replaced at 7,000kms due to the leather being completely stuffed (and I'm not a big/hevy person - so I cant imagine what it does if installed on a car driven by a say 95kg guy if my 75kg frame is enough to wreck it. Cheap leather I expect). The calais had a leaky tailgate (wagon) that ruined the inner roof lining at the back and leaked onto the wagon carpet. Dealer tried to tell me it was because I hadnt shut the boot... that was until their own apprentice hosed the car ready for me to collect, I opened the boot and showed them the water pissing down through the roof lining. oops. new roof lining, new seals on the tailgate, new beesting antennae and new dvd player because the water had run forward into the roof. Got it back to find that the dvd didnt work. it took them 2 hours on a friday evening with a laptop to flash the cars various computers until they finally worked out that the software they were updating was for a non-dvd (non colour screen) unit. Once the little chinese tech got the CalaisV software it all started working.

    Next work got me a 2011 sv6 sedan. whenever you'd start the car up cold it would sound like it wasnt going to turn over... and just barely would. You'd start to drive off and about 100 metres down the road there wouold be a loud CLUNK in the dash just in front and to the right of the driver. They never found out what caused it but they at least admitted they heard it. The IQ would go blank... or worse lock up. It would freeze and no amount of turning the car off and on or opening doors would un-freeze it. Eventually it would just come good on its own overnight and away I'd go again. Thankfully work just let me hand it back and they got me a nice 2013 wagon.

    This new 2013 wagon was built at factory to be a cop car but never driven once by any police. They recieved it and auctioned it off straight away (with a truckload of other cars with almost sequential number plates). The IQ on this one doesnt turn off when I open the drivers door sometimes, meaning I have to manually turn it off to stop it playing. it usually does turn off however after the alarm/immobiliser has kicked in. One of the three keys supplied open sthe doors but wont sstart the engine (obviously isnt keyed into the immobiliser cpu) and the steering wheel is at about a 8 degree lean to the right (the front wheels pull left). Other than that its perfect... :-(
     
  13. hazzard_sv6

    hazzard_sv6 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Dec 17, 2011
    Location:
    Sydney
    Members Ride:
    S2 Hazzard SV6
    2 door locks on different doors faulty.. not locking or unlocking. Faulty reverse camera. Machined my disc brakes for nothing when I had shuddering on braking (the pads from new now changed) . 54000kms.. that's all I think. December 31 2013 ends my 3 years.
     
  14. Heron SSV

    Heron SSV Active Member

    Messages:
    359
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    Jun 13, 2012
    Location:
    Central Coast
    Members Ride:
    2009 NT Pajero Exceed, 1984 VK SL
    I have a wobbly balancer getting replaced under my extended dealer warranty on my 07 SSV. also have a cd stuck in the stacker... When I try to eject it the screen says "mechanism error" and noting happens. It's not my cd so I'm in no hurry, but I'll eat them to fix it when the balancer gets done
     
  15. Phantom

    Phantom New Member

    Messages:
    267
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2012
    Location:
    Sydney
    Members Ride:
    2011 SV6 Sportwagon series 2 and a VY exec 2
    I have an 2011 S2 SV6 sportwagon. I bought it 6 months ago, with 20000ks on it. Noticed it was using oil, 700mls or more per 1000ks, consumption tests done, I suggested they use full synth, 5W30, much better, only used a litre in 6000ks, still no good as far as I am concerned, but, hey WTF, stuck with it now. Also brake fluid master cylinder cap leaking, replaced twice, still no good, so I made myself a gasket for it out of a old bike tube, placed this under the caps internal rubber grommet thing, guess what, no leaking. FFS Holden wanted me to leave the car with them all day????????
     
    Last edited: May 5, 2013
  16. lasco

    lasco lasco

    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 21, 2005
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    VR Calais
    I have a 2011 SII VE SSV Ute
    Blockage in the sump after 19,000kms.
    Just after that which I think happened because of the previous problem... Loud ticking eventuated into all new lifters and new camshaft.
    I'm going back to holden today because there is still a ticking noise which has come about a month after previous fault.
     
  17. piranha

    piranha New Member

    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    May 9, 2013
    Location:
    brisbane
    Members Ride:
    ve 2008
    check engine light is stuck on, just wont turn off!!
     
  18. Kinng

    Kinng CrippleFK

    Messages:
    172
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Joined:
    Mar 31, 2013
    Location:
    Straya ~ QLD
    Members Ride:
    VE Series 2 SV6
    IQ System stuffing around every now and then.

    Once, the screen wouldn't turn on. Had to restart the car.

    Sometimes it doesn't turn off when the driver opens the door.

    Kinng
     
  19. aimzh

    aimzh New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Apr 29, 2013
    Location:
    Australia
    Members Ride:
    VE Omega Series 2, Dual Fuel.
    Still no luck !

    I will be ringing Holden Australia to make a formal complaint tomorrow and taking my car in for the SEVENTH TIME on Tuesday.

    Last Friday, I went to pick up my car after 2 days of Holden (and the LPG specialist they outsourced it too) having it. I hadn't even made it out of the parking lot and had to go back into the office and have it booked in again. This time whatever the idiots have done at the LPG place, my car is worse than ever and refuses to drive on LPG altogether, shuddering like its having a fit and switching straight back to petrol.

    The first 4 times there was "no problem at all, car must be cold"
    Fifth time I was told it was a gas leak. This time it was a faulty LPG injector. Obviously not, hey Holden ?!

    I'm so annoyed !
     
  20. VS_Pete

    VS_Pete Donating Member

    Messages:
    4,340
    Likes Received:
    7,449
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Dec 23, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VE II SV6 MY12 SPORTWAGON

Share This Page